Antena 3 CNN Actualitate Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat director al Serviciului de Informaţii Externe. "Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot"

Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat director al Serviciului de Informaţii Externe. "Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot"

Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat director al Serviciului de Informaţii Externe. "Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot"
24 Iun 2015   •   12:03

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

“Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se mai precizează în comunicat.

Citiţi şi: Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, vechiul și probabilul viitor șef al SIE

" Este o onoare pentru mine această nominalizare şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să-mi acorde încrederea prin vot", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă a lăsat lucruri neterminate la SIE atunci când a întrerupt primul mandat, Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut că au existat foarte multe proiecte, pe care a reuşit să le ducă la bun sfârşit.
   
"Au fost foarte multe proiecte, pe care, împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, cu angajaţii Serviciului de Informaţii Externe, am reuşit să le ducem la bun sfârşit. Credem, domnul preşedinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Exterene puternic şi cu adevărat implicat în ceea ce înseamnă astăzi asigurarea securităţii naţionale într-un context regional atât de tulbure, atât de neclar", a declarat Ungureanu.

Întrebat despre faptul că SIE nu are conducere de 8 luni, Ungureanu a spus că "Serviciul de Informaţii Externe a fost foarte bine condus şi în absenţa unui director civil".
   
Întrebat dacă nominalizarea sa a fost politică, Ungureanu a spus: "Oricum există o discuţie.... Scontez că va exista o discuţie în Birourile Permanente, evident, apoi în Comisie, unde sunt reprezentate toate partidele parlamentare şi apoi, rezultatul final îl dă votul (...) Votul este sacru şi în urma votului din plenul reunit vom vedea care va fi rezultatul".


Radu Tudor şi Bogdan Chirieac au comentat, la Antena 3, informaţia privind nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca şef al SIE.

"Era de aşteptat ca Iohannis să-i ofere o funcţie lui Mihai Răzvan Ungureanu", a comentat Radu Tudor, într-o intervenţie la Antena 3.  "Marele dezavantaj este că MRU poartă stigmatul regimului Băsescu", este de părere realizatorul tv.

"Domnul Mihai Răzvan Ungureanu, înainte de orice, are experinţă în această funcţie.(...) Era normal ca preşedintele Iohannis să nominalizeze în apropiat", a precizatm la rândul său, analistul Bogdan Chirieac.

Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Citiţi ş
i:

Ilie Sârbu: Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE este ilegală

Adrian Ursu: Mihai Răzvan Ungureanu este expresia moştenirii unui dispreţ băsist faţă de oameni

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close