Antena 3 CNN Actualitate Mii de oameni se tem de furia apelor. Au început deja să-şi evacueze bunurile şi animalele din calea viiturilor

Mii de oameni se tem de furia apelor. Au început deja să-şi evacueze bunurile şi animalele din calea viiturilor

Mii de oameni se tem de furia apelor. Au început deja să-şi evacueze bunurile şi animalele din calea viiturilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Mai 2014   •   08:22

În Banat, Oltenia şi nordul Munteniei plouă de aproape 24 de ore. Codul galben de ploi e valabil pentru aceste zone până în această dimineaţă, la ora 9, iar localnicii se aşteaptă la ce este mai rău.

La această oră este cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 12 judeţe din sudul ţării, în timp ce alte cursuri de apă din 9 judeţe se află sub avertizare cod galben de inundaţii.

În unele localităţi, oamenii au început deja să-şi evacueze bunurile şi animalele din calea viiturii.

Pentru mulţi a fost prea târziu: potopul le-a distrus gospodăriile şi sute de hectare de culturi au fost acoperite de ape. 

În comuna Ezeriş din Caraş-Severin, mai multe gospodării şi sute de hectare de teren agricol au fost inundate, după ce în zonă a plouat torenţial mai bine de 24 de ore. Localnicii au fost nevoiţi să evacueze animalele din calea apelor.

În sprijinul localnicilor afectaţi au venit angajaţii ISU, care au scos apa din curţile oamenilor cu motopompele.

Hidrologii avertizează că situaţia s-ar putea agrava: pe mai multe cursuri de apă din judeţ au fost instituite codurile portocaliu şi galben de inundaţii, valabile până în această seară.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close