Antena 3 CNN Actualitate Minerii de la Roşia Montană au ieşit din subteran. Ponta: Oamenii ăştia au dreptul la viaţă

Minerii de la Roşia Montană au ieşit din subteran. Ponta: Oamenii ăştia au dreptul la viaţă

Minerii de la Roşia Montană au ieşit din subteran. Ponta: Oamenii ăştia au dreptul la viaţă
de S.T.    |    15 Sep 2013   •   19:48
Premierul Victor Ponta a mers, duminică seară, la Roşia Montană, pentru a discuta cu minerii care s-au blocat de miercuri în galeria Cătălina - Monuleşti. Întrebat dacă speră să îi convingă pe minerii blocaţi în subteran să renunţe la protest, Ponta a răspuns: "Sper că da, de aia am venit aici".

UPDATE 19:45
: MINERII AU ÎNCETAT GREVA. Cei 33 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană au ieşit din subteran.

"Eu le-am promis că ne întoarcem aici cu Comisia Specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Oamenii ăştia au dreptul la viaţă"
, a spus premierul după întâlnirea cu minerii din subteran.

"Mâine începe şcoala şi copiii lor trebuie să meargă cu taţii la şcoală", a mai susţinut premierul.

Minerii blocaţi în subteran au încetat greva. Vezi ce au declarat la ieşirea din galerie

La Roşia Montană au mers şi circa două mii de persoane din ţară pentru a-şi manifesta solidaritatea cu cei 33 de mineri care protestează, de cinci, respectiv trei zile, în subteran.
Preşedintele Traian Băsescu declara, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.
Întrebat ce va face după ce pleacă de la Ţebea, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că ar trebui să merg la Roşia Montană". 

Un număr de 22 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană se află în a cincea zi de proteste, ceilalţi 11 în a treia zi, ei declarându-se şi duminică decişi să nu renunţe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov, au loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană

Citeşte şi:

A 15-a zi de proteste în Piaţa Universităţii. Peste 3.000 de persoane au plecat într-un marş prin Bucureşti

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close