Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei face o anchetă proprie în cazul elevelor arestate pentru şpagă la examen

Ministerul Educaţiei face o anchetă proprie în cazul elevelor arestate pentru şpagă la examen

Ministerul Educaţiei face o anchetă proprie în cazul elevelor arestate pentru şpagă la examen
Sursa foto: Foto: arabnews.com
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   20:39

Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" Bacău, în urma căreia trei eleve au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic de influenţă şi va demara o anchetă în acest caz, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă.

"Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie" se arată în comunicatul MEN, potrivit Agerpres.

În context, se reaminteşte faptul că "Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale".

"În paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, va derula propria anchetă şi va dispune măsurile care se impun", a precizat sursa citată.

Trei eleve din Bacău au fost arestate pentru 29 de zile, pentru acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ele au strâns bani de "protocol" pentru profesorii din comisia de examen.


×
Subiecte în articol: ancheta Bacău
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close