Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Internelor: România nu intră în apocalipsă, ci în cod portocaliu de iarnă

Ministrul Internelor: România nu intră în apocalipsă, ci în cod portocaliu de iarnă

Ministrul Internelor: România nu intră în apocalipsă, ci în cod portocaliu de iarnă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Feb 2012   •   15:47

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe, că România nu intră în apocalipsă, ci în cod portocaliu de iarnă. Oficialul a solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă să ia de urgenţă măsurile care se impun.

„România nu intră în apocalipsă, intră într-un cod portocaliu de iarnă. În zona de vest a Serbiei avem cod roşu de ninsoare, ceea ce înseamnă că trebuie să ne pregătim”, a declarat Berca prefecţilor.

Berca a solicitat prefecţilor să îşi exercite responsabilitatea de reprezentanţi ai comandamentelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

„Cer comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din cele 41 de judeţe să ia de îndată măsurile, pentru că după ora 18:00 vom avea cod portocaliu de ninsoare”, a declarat ministrul de Interne.

El a solicitat preşedinţilor de consilii judeţene să lase „lupta politică” şi să intervină ca reprezentanţi ai comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

„Atât Ministerul Transporturilor, cât şi Ministrul Apărării, cât şi MAI intervin acolo unde este necesar şi oamenii sunt în dificultate, nu intervin acolo unde autorităţile nu şi-au făcut treaba. Guvernul nu deszăpezeşte”, a arătat Gabriel Berca.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close