Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Şova a depus plângere la DNA pentru lipsa contractului cu Bechtel

Ministrul Şova a depus plângere la DNA pentru lipsa contractului cu Bechtel

Ministrul Şova a depus plângere la DNA pentru lipsa contractului cu Bechtel
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2013   •   18:12

Ministerul Marilor Proiecte, condus de Dan Şova, a depus plângere penală la DNA pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel.

Acuzaţia de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate nu este îndreptată împotriva unei persoane, iar Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va trebui să stabilească vinovatul.

Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, consideră un moment de "stand-up comedy" intenţia fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, de a-i face plângere penală, în cazul dispariţiei contractului original cu Bechtel. 

Pe 1 august, Ministrul Şova spunea că: originalul contractului semnat cu Bechtel în 2003 este de negăsit

Şova: Dacă nu se va găsi contractul original cu Bechtel până pe 30 august, ne vom adresa Parchetului

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a anunţat că a depus o plângere penală împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l pe acesta de o "acţiune suspectă de ascundere" a contractului semnat în 2003 între Guvernul Adrian Năstase şi firma Bechtel.

În replică, ministrul Şova a spus că speră ca Anca Boagiu să nu fi depus plângere la Parchet cum că el ar ascunde contractul, pentru că, în acest caz, ar fi denunţ calomnios şi atunci va depune, la rândul său, plângere împotriva ei. 


Construcţia tronsonului Braşov - Borş al Autostrăzii Transilvania a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 milioane de euro, încheiat cu compania Bechtel.





×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close