Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu, prima noapte în AREST. Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă

Mircea Băsescu, prima noapte în AREST. Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă

Mircea Băsescu, prima noapte în AREST. Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2014   •   09:37

Mircea Băsescu şi intermediarul şpăgii, Marian Căpăţână, şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei. Cei doi vor fi duşi astăzi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii spun că au probe care dovedesc că fratele preşedintelui a primit 250 de mii de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii care judecau dosarul lui Bercea Mondial, astfel încât acesta să primească o sentinţă favorabilă.

Se vorbea despre o pedeapsă mai mică sau chiar punerea în libertate a lui Bercea Mondial. In total, suma platită de familia interlopului a fost de 600 de mii de euro, însă doar 250 de mii au ajuns la Mircea Basescu.

"S-au dat orodnanţe de reţinere atât pentru Mircea Băsescu cât şi pentru Marian Căpăţână", a anunţat, joi seară, avocatul Pavel Abraham.

Mircea Băsescu a ajuns la DNA în jurul orei 18.00 pentru a fi audiat de procurori.

După o oră jumătate de audieri, procurorii DNA au decis reţinerea fratelui preşedintelui, iar acesta a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. 

Antena 3 a prezentat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei", imagini în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare discutând cu fiul lui Bercea Mondial despre plata unor sume importante de bani în scopul eliberării interlopului.

"Poporul te ridică, poporul te coboară!", "Băsescu, trădătorul de neam şi ţară". IMAGINI şi MESAJE trimise pe [email protected]

×
Subiecte în articol: marian capatana
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close