Antena 3 CNN Actualitate Mona Pivniceru este noul Ministru al Justiţiei. Aceasta a depus jurământul de învestitură

Mona Pivniceru este noul Ministru al Justiţiei. Aceasta a depus jurământul de învestitură

Mona Pivniceru este noul Ministru al Justiţiei. Aceasta a depus jurământul de învestitură
Sursa foto: Foto: Antena3
de M.Z.    |    23 Aug 2012   •   17:36
UPDATE 17:38 - Mona Pivniceru a depus, joi, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui interimar, Crin Antonescu, şi a membrilor Guvernului prezenţia la eveniment.

VEZI BIOGRAFIA NOULUI MINISTRU AL JUSTIŢIEI, MONA MARIA PIVNICERU


De asemenea, sunt prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Petru Filip.




UPDATE 17:32 - Mona Pivniceru a ajuns la Palatul Cotroceni unde va depune jurământul de credinţă. Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt aşteptaţi.

UPDATE 16:28
- Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat joi decretul privind numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a Monei Maria Pivniceru, a informat Administraţia Prezidenţială.
   
Preşedintele interimar a semnat totodată decretul privind eliberarea Monei Pivniceru din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin demisie.
   
'Precizăm că la data prezentului decret încetează efectele Decretului nr. 548/2012 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 553 din 07 august 2012', a precizat Departamentul de Comunicare Publică, scrie Agerpres.


UPDATE 16:07
- Hotărârea privind demisia Monei Pivniceru din funcţia de magistrat a fost înaintată, împreună cu actele necesare, Administraţiei prezidenţiale, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica.
   
"Cele două hotărâri ale Plenului Consiliului Superior al Magistraturii au urmat circuitul legal, respectiv s-a înaintat ICCJ hotărârea Plenului prin care s-a luat act de demisia Monei Pivniceru din funcţia de membru CSM. Au fost îndeplinite formalităţile necesare de către ICCJ, după care hotărârea privind demisia din funcţia de magistrat a fost înaintată, împreună cu actele necesare, Preşedinţiei, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie", a declarat Alina Ghica, la sfârşitul şedinţei Consiliului. 

Mona Pivniceru va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al Justiţiei, astăzi, la ora 17.30.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi dimineaţă, de demisia judecătoarei din magistratură.

În prezent, premierul Victor Ponta asigură interimatul la Ministerul Justiţiei.



×
Subiecte în articol: mona pivniceru Ministerul Justitiei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close