Antena 3 CNN Actualitate Motivarea judecătorilor în cazul arestării lui Vîntu: Reprezintă un pericol public. Vezi documentul

Motivarea judecătorilor în cazul arestării lui Vîntu: Reprezintă un pericol public. Vezi documentul

Motivarea judecătorilor în cazul arestării lui Vîntu: Reprezintă un pericol public. Vezi documentul
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2010   •   14:57

Motivarea judecătorilor în cazul arestării lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost făcută publică. Potrivit acesteia, omul de afaceri ar fi fost arestat pentru că "reprezintă un pericol public", iar infracţiunile comise sunt "de o gravitate extremă". Lăsarea în libertate a acuzaţilor, se mai arată în motivare, ar putea avea urmări negative.

"Deşi ştia că Nicolae Popa este urmărit penal, Sorin Oviu Vîntu a continuat să-l ajute", se arată în motivarea judecătorilor. De asemenea, magistraţii îi acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoia de sfidarea legii.

?Analiza actelor probatorii ale cauzei demonstrează că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publică. Trebuie avută în vedere rezonanţa acestor fapte îndreptate împotriva înfăptuirii justiţiei, la care se adaugă sentimentul de insecuritate creat în rândul colectivităţii?, se mai arată în motivare.

Citeşte motivarea instanţei în cazul arestării lui Sorin Ovidiu Vîntu

"Incontestabil, măsura privării de libertate este una extremă, dar la fel de incontestabil este faptul că infracţiunile reţinute în sarcina inculpaţilor sunt de o gravitate extremă, iar din actele cauzei rezultă că lăsarea lor în libertate ar avea urmări imediate şi indirecte asupra ordinii publice", au mai considerat magistraţii.

Potrivit documentului, Nicolae Popa, audiat ca martor, a declarat că nu a primit niciodată bani de la Sorin Ovidiu Vîntu, însă magistraţii consideră că mărturia este "evident nesinceră".

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, pe 15 septembrie, contestaţia depusă de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la măsura privind arestarea preventivă pentru 29 de zile. Tot atunci, vor afla dacă rămân după gratii şi celelalte două persoane arestate în acest caz, Alex Stoica şi Octavian Ţurcan.

Sorin Ovidiu Vîntu este în arest la Direcţia cercetări Penale. El stă în celulă cu un traficant de droguri şi nu a creat probleme speciale. Mai mult, a acceptat să urmeze tratamentul şi să primească mâncarea de detenţie.

Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close