Antena 3 CNN Actualitate Motivul condamnării lui Marius Petcu la 7 ani de închisoare: Este lipsit de scrupule şi lacom de bani

Motivul condamnării lui Marius Petcu la 7 ani de închisoare: Este lipsit de scrupule şi lacom de bani

Motivul condamnării lui Marius Petcu la 7 ani de închisoare: Este lipsit de scrupule şi lacom de bani
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Ian 2012   •   23:02

Marius Petcu este lacom de bani, deşi are o avere impresionantă, este lipsit de scupule şi a avut o atitudine nesinceră, aspecte ce necesită stabilirea unei pedepse exemplare, se arată în motivarea deciziei instanţei de condamnare a fostului lider sindical la 7 ani de închisoare cu executare, informează Mediafax.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de corupţie.
   
Judecătorul arată, în motivarea deciziei de condamnare, că modalitatea de săvârşire a infracţiunii de luare de mită, în mod elaborat, cu deghizarea unui act material al mitei într-un contract de cesiune, forma continuată de săvârşire şi mărimea sumelor de bani pretinse drept mită, imprimă faptei un grad de pericol social concret deosebit de ridicat.
   
Totodată, judecătorul notează că Marius Petcu era dispus să comită fapte similare, exprimându-şi chiar acordul de principiu pentru atribuirea unei alte lucrări în condiţii similare de plată a unei mite, denumită "comision".
   
Marius Petcu nu are nici scuza unei situaţii materiale precare care să-l fi împins să ia mită, dimpotrivă, declaraţia de avere arătând că are o avere impresionantă, "ceea ce, coroborat cu modalitatea de săvârşire a prezentei fapte, creionează profilul moral al unui indiciu arghirofil şi lipsit de orice scrupule", mai arată judecătorul Tribunalului Bucureşti.
   
Totodată, instanţa a dispus ca timp de zece ani după executarea pedepsei Marius Petcu să aibă interdicţie de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice, să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat sau o funcţie sindicală.

×
Subiecte în articol: Marius Petcu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close