Antena 3 CNN Actualitate Nelu Iordache rămâne în arest. Judecătorii au decis arestarea omului de afaceri pentru 29 de zile

Nelu Iordache rămâne în arest. Judecătorii au decis arestarea omului de afaceri pentru 29 de zile

Nelu Iordache rămâne în arest. Judecătorii au decis arestarea omului de afaceri pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2012   •   18:20
Update 18:20 - Omul de afaceri Nelu Iordache, reţinut sâmbătă de DNA în dosarul în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, a fost arestat preventiv, duminică, de Tribunalul Bucureşti.

Corespondentul Antena 3, Georgiana Murgilă, a arătat că procurorii au adus mai multe probe în faţa judecătorilor.


Omul de afaceri este acuzat că a "schimbat" direcţia banilor europeni - 25 milioane de lei - bani care trebuiau folosiţi la executarea primului tronson din Autostrada Nădlac - Arad.

Conform procurorilor, omul de afaceri ar fi folosit 9.800.000 de lei pentru plata datoriilor ale companiei aeriene pe care o deţine. De asemenea, Iordache ar fi folosit 9.860.000 de lei pentru a-şi achiziţiona mai multe terenuri în ţară.

Update 17:00 - Ordonanţa de reţinere pentru Nelu Iordache a expirat. Omul de afaceri poate pleca de la tribunal

Iordache aşteaptă verdictul judecătorilor. Judecătorii decid dacă Iordache va fi arestat preventiv. Nelu Iordache este acuzat de delapidare şi fraudă.

-------------------

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost adus din arest la Tribunalul Bucureşti, unde, începând cu ora 11.00, se va judeca solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui pentru delapidare, deturnare de fonduri, fals în înscrisuri şi spălare de bani.
   
Iordache a fost reţinut, sâmbătă seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat din nou de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a fost convocat din nou la audieri, sâmbătă dimineaţă, aceastea durând câteva ore. În urma audierilor, procurorii anticorupţie au decis să emită o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pentru omul de afaceri. 
   
Nelu Iordache a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, ordonanţa de reţinere urmând să expire duminică, după ora 18.00, au precizat surse judiciare, pentru Mediafax.
   
DNA a precizat, sâmbătă seară, că în urma extinderii cercetărilor, Iordache este urmărit penal şi pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe lângă cele trei infracţiuni pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close