Antena 3 CNN Actualitate Nici meteorologii nu se aşteptau la asta. COD PORTOCALIU de ninsori în Capitală. IMAGINI LIVE cu zonele vizate

Nici meteorologii nu se aşteptau la asta. COD PORTOCALIU de ninsori în Capitală. IMAGINI LIVE cu zonele vizate

Nici meteorologii nu se aşteptau la asta. COD PORTOCALIU de ninsori în Capitală. IMAGINI LIVE cu zonele vizate
de O.P.    |    25 Mar 2013   •   10:49

Meteorologii au emis în această dimineaţă, o avertizare de COD PORTOCALIU de ninsori pentru Capitală şi alte nouă judeţe. Precipitaţiile vor fi însemnate, iar codul portocaliu va intra la noapte, la ora 4:00, mâine dimineaţă.

VEZI aici imagini LIVE cu zonele vizate de codul portocaliu de ninsori

În jumătatea de sud a ţării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. În Lunca Dunării vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. În intervalul menţionat - 26 martie, ora 04 – 26 martie, ora 14, în judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov – inclusiv municipiul Bucureşti - precum şi în nordul judeţelor Olt, Teleorman şi Giurgiu, va ninge local abundent, viteza vântului va depăşi la rafală 70 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită şi troienită. În nordul şi centrul Moldovei, precum şi în Maramureş va ninge liniştit, dar se va depune strat nou de zăpadă.




PROGNOZA PE TREI ZILE:

LUNI (25 martie)
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult acoperit, iar aria precipitaţiilor se va extinde începând din vest şi sud-vest şi va cuprinde noaptea toate zonele. În Banat, Crişana, sudul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. În Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile. La munte va ninge. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate în sud-vest şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul ţãrii şi la munte, cu viteze mai mari în Banat şi pe creste. Temperaturile maxime, în creştere faţã de ziua precedentã în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 şi 2 grade.Presiunea atmosferica va scãdea.

MARŢI (26 martie)
Vremea se va menţine rece, deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Cerul va fi acoperit şi temporar vor cãdea precipitaţii în toatã ţara. În Banat, Crişana şi Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte - ziua şi predominant sub formã de ninsoare - noaptea, iar în restul zonelor şi la munte va ninge. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud, sud-est şi în zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa în general între -10 şi 0 grade.Presiunea atmosferica va continua sã scadã în nord şi est, va fi în creştere în vest, iar în rest nu se va modifica semnificativ.

MIERCURI (27 martie)
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în cursul zilei, vor cãdea precipitaţii în general slabe cantitativ, în vestul şi sudul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Precipitaţiile vor fi mixte în Banat şi Crişana şi sub formã de ninsoare în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

Cum va fi vremea la tine în oraş, vezi pe
www.meteoplus.ro

Iarna s-a întors în mai multe zone din ţară. Vântul şi ninsorile nu au mai făcut probleme la sfârşitul săptămânii, astfel că oamenii care şi-au părăsit maşinile în nămeţi zilele trecute au putut să le recupereze. Meteorologii au însă veşti proaste. Zilele următoare ne aduc temperaturi de până la minus 13 grade şi ninsori în toată ţara.

După 2 zile în care iarna a pus stăpânire pe drumurile din Botoşani, şoferii care şi-au abandonat maşinile, le-au găsit azi îngropate de tot în zăpadă.

Unii, n-au vrut în ruptul capului să plece de lângă autoturisme. Au tremurat de frig şi de spaimă, în câmp.

Şi în judeţul Suceava, sate întregi au fost rupte de lume. Zăpada, spulberată de un vânt tăios, a ridicat baricade cât gardul în calea maşinilor.

Nici în oraş nu a fost mai bine. Ninsoarea de zilele trecute, încă mai îmbracă trotuarele în alb iar gerul a desenat ţurţuri uriaşe de gheaţa la streaşini.

"Cred că nici meteorologii nu se aşteptau la visolul ăsta puternic în luna lui marte.  Aşa geruri în luna lui martie nu prea au mai fost".

La Oradea, unde temperatura abia a atins zero grade, soarele a strălucit cu dinţi.

Zilele următoare ne aşteaptă temepraturi între minus 13 şi minus 3 grade şi sunt anunţate ninsori în majoritatea regiunilor.




×
Subiecte în articol: ninsoare ger temperaturi scazute
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close