Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu, despre boala gravă a Sănătăţii privind finanţările: Nu avem acces la date

Nicolăescu, despre boala gravă a Sănătăţii privind finanţările: Nu avem acces la date

Nicolăescu, despre boala gravă a Sănătăţii privind finanţările: Nu avem acces la date
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Ian 2013   •   22:43

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele"  de la Antena 3, despre problemele din sistemul medical din România, precizând că, până la această oră, ministerul pe care îl conduce nu are acces la o parte importantă de date din sistem.

Întrebat de Victor Ciutacu ce anume s-a finanţat în sistemul medical, din bani publici, ministrul a răspuns că nu sunt cunoscute date exacte şi asta pentru că nu a avut acces la acestea.

"Mi-e greu să vă spun ce s-a finanţat pentru că nu am avut acces la date. Puţină lume ştie cam cum sunt repartizate atribuţiile în ultimii ani şi asta pentru că decontările se fac doar de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate". 

"Sunt două tipuri de date. Unele sunt de la Casă (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) dar pentru detalii ar fi trebuit ca o instituţie subordonată Ministerului Sănătăţii, în speţă Şcoala Naţională de Sănătate Publică, care are rolul să spună fiecare patologie în parte cum este decontată, nu ne-a dat nicio dată", a subliniat Eugen Nicolaescu la "Vorbe grele".



VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3

Citeşte şi:


Nicolăescu: Sănătatea nu are culoare politică. Logic ar fi ca orice bănuţ din sectorul public să se ducă în sectorul public

Ministrul Sănătăţii, întrebat dacă s-ar interna într-un spital din România. Ce a răspuns Eugen Nicolăescu

Nicolaescu, despre salariile rezidenţilor: Nu am să vă mint. În 2013 nu creşte niciun salariu

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close