Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai: Justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani

Norica Nicolai: Justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani

Norica Nicolai: Justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   22:05

Juristul Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, că Justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani de zile, ţara noastră trăind astfel sub zodia scandalului.

Solicitată să comenteze pe marginea condamnării la cinci ani de închisoare cu executare a ministrului Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, jurista a spus:

"În ultimii 7-8 ani, Justiţia e supusă unui anume tip de presiune publică, nu neapărat din cauza politicului, poate şi din alte sfere ale societăţii civile. Din anul 2004, România trăieşte sub zodia scandalului, al scandalului jenant, penibil, nejustificat", a apreciat europarlamentarul PNL Norica Nicolai, în ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A, de la Antena 3.

În plus, cu cât numele persoanei implicate în caz este public, cu atât scandalul are o miză mai mare, a mai spus Nicolai.

"Toată atmosfera care începe cu primul pas spre cercetarea penală creează un scandal public, mai ales când e vorba de persoane publice. (...) Cu cât scandalul e mai mare public, cu atât se tem să li se spună numele. Eu un fenomen pe care l-au creat politicienii, nişte oameni care ştiu să manipuleze", a concluzionat Norica Nicolai.

Citeşte şi Ambasadorul Olandei pe Twitter, după sentinţa lui Fenechiu: Un ministru în funcţie din România, condamnat la închisoare pentru corupţie

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close