Antena 3 CNN Actualitate Noua Constituţie: "Sunt INTERZISE relele tratamente aplicate animalelor”

Noua Constituţie: "Sunt INTERZISE relele tratamente aplicate animalelor”

Noua Constituţie: "Sunt INTERZISE relele tratamente aplicate animalelor”
Sursa foto: Foto: www.premierphotographer.com
11 Iun 2013   •   19:30
Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament care interzice aplicarea de rele tratamente animalelor. Amendamentul a fost adoptat cu unannimitate de voturi, informează Mediafax.

Discuţiile au pornit de la un amendament propus de Forumul constituţional care prevedea: "Recunoscând animalele ca fiinţe simţitoare şi sensibile, care percep suferinţă fizică şi psihică, sunt interzise relele tratamente aplicate animalelor, definite potrivit legii".

Unii dintre membrii Comisiei de revizuire au considerat că această formulare este inadmisibilă pentru a se constitui într-un text constituţional. În consecinţă, deputatul Varujan Pambuccian a propus următoarea reformulare: "Sunt interzise relele tatamente aplicate animalelor, definite potrivit legii".

Noua formă a amendamentului a întrunit unanimitatea voturilor membrilor Comisiei.

"Haideţi, domnule şi PSD-ul! Un pas spre reformă, un pas spre modernitate! Când nimeni nu se mai aştepta, nici măcar Forumul, amendamentul a trecut în unanimitate. Iată ce ne apropie pe toţi, putere, opoziţie: dragostea faţă de animale!", a conchis preşedintele Comisiei de revizuire, Crin Antonescu.

 
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close