Antena 3 CNN Actualitate Noua listă de medicamente compensate, amânată din nou

Noua listă de medicamente compensate, amânată din nou

Noua listă de medicamente compensate, amânată din nou
de S.T.    |    31 Iul 2013   •   20:30

Noua listă a medicamentelor compensate trebuie adoptată până la 31 decembrie, astfel încât să poată deveni operaţională la începutul anului viitor, a declarat, miercuri, ministrul Eugen Nicolăescu, după ce tot el a dat anterior, ca posibile termene de intrare în vigoare, 1 iulie şi 1 august 2013.
   
"Au existat mai multe termene legate de acest document, dar de fiecare dată a existat şi menţiunea că aşteptăm avizul comisiilor de specialitate", a explicat ministrul Sănătăţii, informează Mediafax.
   
Eugen Nicolăescu a precizat că Ministerul Sănătăţii a înregistrat, în iunie, 167 dosare pentru noua listă a medicamentelor compensate, dintre care 141 sunt pentru introducerea de medicamente noi, iar 26, pentru indicaţii terapeutice noi.
   
Potrivit ministrului, din totalul medicamentelor pentru care au fost depuse dosare, 16% sunt pentru cancer, 10% - pentru diabet, 8% - pentru hipertensiune arterială, 5% - pentru anemii, 4% - pentru leucemii, 2% - pentru boli psihice, iar restul vizează alte suferinţe.
  
În 30 mai, Eugen Nicolăescu anunţa că noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare la 1 august şi că aceasta este într-o "fază avansată" de lucru.

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close