Antena 3 CNN Actualitate Numărul ultraşilor din Piaţa Univesităţii, mai mic faţă de serile precendente

Numărul ultraşilor din Piaţa Univesităţii, mai mic faţă de serile precendente

Numărul ultraşilor din Piaţa Univesităţii, mai mic faţă de serile precendente
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Ian 2012   •   22:53

Numărul ultraşilor care participă, marţi seară, la protestul din Piaţa Universităţii este mult mai mic decât cel din serile precedente, informează Mediafax. Potrivit unor surse din Jandarmerie, motivul este acela că multora dintre cei ridicaţi, în urma evenimentelor din week-end, le-au fost făcute dosare penale.

Cei aproximativ 1.000 de manifestanţi din Piaţa Universităţii de marţi seara sunt împărţiţi în două grupuri relativ diferite.
   
Pe de-o parte, în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură s-au masat activiştii importantelor ONG-uri din România, alături de studenţi, elevi şi chiar profesori. Manifestaţia de aici pare condusă de Claudiu Cojocaru, profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).
   
Sloganurile scandate la fântână îi vizează pe preşedinte, premier şi pe alţi lideri importanţi ai PDL, dar se referă, totodată, şi la chestiuni de substrat, de politică internă sau externă.
   
De partea cealaltă a Bulevardului Magheru, pe treptele Teatrului Naţional Bucureşti, se află masaţi revoluţionarii şi pensionarii, care s-au adunat aici încă de după-amiază. Mesajele scandate critică dictatura preşedintelui şi îndeamnă oamenii să se alăture protestului.
   
Numărul jandarmilor prezenţi în zonă este mai mic decât în seara precedentă, măsurile de precauţie luate de forţele de ordine fiind şi ele mai laxe.
   
Dat fiind numărul redus al suporterilor, filtrele făcute de jandarmi, faţă de seara anterioară, erau marţi seară mai permeabile.
   
Protestatarii au ca în fiecare seară steaguri şi pancarde cu mesaje împotriva Puterii, care conţin critici la adresa politicilor din ultimii ani, cu referire la nivelul de trai scăzut sau caricaturi înfăţişându-i, în diferite ipostaze, în special pe preşedinte şi pe premier.
   
Acţiuni de protest au loc marţi, pentru a cincea zi consecutiv, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close