Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Cătălin Botezatu, implicat în dosarul furtului de tablouri din Olanda

Numele lui Cătălin Botezatu, implicat în dosarul furtului de tablouri din Olanda

Numele lui Cătălin Botezatu, implicat în dosarul furtului de tablouri din Olanda
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Ian 2013   •   10:31

Numele lui Cătălin Botezatu apare in dosarul furtului de tablouri din Olanda. Se pare că un individ din Republica Moldova care i-ar fi cunoscut pe cei trei români care ar fi furat tablourile din Olanda s-ar fi dus la asistentul lui Cătălin Botezatu. Cei doi au mers apoi la omul de afaceri Constantin Dinescu şi i-ar fi prezentat două dintre tablourile furate.

Omul de afaceri a evaluat aceste tablouri prin intermediul unui expert. Tablourile au fost evaluate la 60 de milioane de euro. Atunci, omul de afaceri şi-a dat seama că cele două tablouri sunt de patrimoniu şi a zis nu doreşte să le cumpere.

Informaţiile apar în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de arestare preventivă a celor trei români suspectaţi de furtul tablourilor de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, informeaza Mediafax.

Hoţii tablourilor din Olanda au vrut SĂ ARDĂ operele de artă


Tablourile furate din Olanda au trecut prin România, iar acum ar putea fi oriunde. Suspecţii au fost prinşi, dar nu vor să spună unde au ajuns operele de milioane de euro.

Cei trei tulceni ar fi dat, în noiembrie anul trecut, spargerea secolului. Ar fi furat 7 tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam. Picturile făceau parte din colecţia privată a Triton Foundation, a afaceristului Willem Cordia şi erau asigurate pentru 18 milioane de euro.

Surse din cadrul anchetei spun că nu ar fi fost nişte genii şi nu au acţionat ca-n filme, strecurându-se printre lasere. Pur şi simplu ar fi pornit alarma de incediu.







×
Subiecte în articol: furt tablouri Catalin Botezatu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close