Antena 3 CNN Actualitate O decizie în privinţa deputatului Ion Stan, în 12 decembrie. Plenul Camerei Deputaţilor se va întruni după alegeri

O decizie în privinţa deputatului Ion Stan, în 12 decembrie. Plenul Camerei Deputaţilor se va întruni după alegeri

O decizie în privinţa deputatului Ion Stan, în 12 decembrie. Plenul Camerei Deputaţilor se va întruni după alegeri
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2012   •   10:33

Plenul Camerei Deputaţilor se va întruni în 12 decembrie pe tema ridicării imunităţii deputatului PSD Ion Stan, a decis, marţi, Biroul Permanent al Camerei. Plenul Camerei are vor decisiv, scrie Mediafax.

Şedinţa de plen urmează să aibă loc în 12 decembrie la ora 13.30.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat pozitiv, cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. Avizul Camerei este consultativ. 

Eugen Nicolicea (grupul progresist), membru al Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, susţine că motivarea în cazul arestării preventive a deputatului Ion Stan (PSD) este copiată la virgulă din motivarea pentru Alin Trăşculescu (PDL).
   
Ministrul Justiţiei a transmis, săptămâna trecută, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.
   
Deputatul PSD Ion Stan îi cerea denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute".
   
Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său, scrie Gândul. În interceptări Ion Stan îi solicită denuntătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. Denunţătorul a mai precizat procurorilor că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.
  

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close