Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam: Mă doare sufletul să aud că sunt teroristul numărul 1

Omar Hayssam: Mă doare sufletul să aud că sunt teroristul numărul 1

Omar Hayssam: Mă doare sufletul să aud că sunt teroristul numărul 1
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Aug 2013   •   13:02

Omar Hayssam spune că îl doare sufletul pentru că e considerat teroristul numărul 1 al României. Omar s-a plâns judecătorilor că procesele şi condamnarea pentru terorism i-au stricat imaginea.

În plus, sirianul crede că avocatul din oficiu nu îi cunoaşte dosarul şi vrea să îşi angajeze un nou apărător. Instanţa a respins însă această cerere.

Omar Hayssam: După 25 de ani chiar aşa peste noapte devin cel mai mare infractor? Până în acest moment sunt cercetat în toate dosarele pentru că au spus x şi y. Nu pentrut că m-a văzut cineva făcând ceva. Chiar nu s-a găsit niciun om să spună un lucru bun despre mine? Mă doare sufletul să aud într-una teroristul numărul 1, ăla e terorist etc. Unde s-a găsit o firmă în neregulă, au zis hai să o punem la teroristul ăla. Eu nu am controlat toate firmele şi nici ce făceau fraţii mei. Dacă suntem 10 fraţi înseamnă că toţi făceam la fel?
Sursa: dialog din sala de judecată


Sirianul a încercat să îi convingă pe judecători că are nevoie de o apărare solidă, fapt care poate fi realizat doar de un avocat angajat de el.

Omar Hayssam, în faţa magistraţilor

Judecător: Există o dovadă de la judecător în care se specifică că aţi refuzat primirea rechizitoriului. Opţiunea vă aparţine.

Omar Hayssam: Nu am refuzat, am vrut doar să am apărător. Am cerut să vină un avocat angajat, am cerut până vine avocatul eu fiind în stare de arest. Consider că nu m-am sustras de la nimic, dar am dreptul să îmi caut un apărător care să aibă timp să studieze dosarul.

Judecător
: Doriţi să daţi declaraţii?

Omar Hayssam
: Nu am avocat.

Judecător
: Aveţi avocat din oficiu.

Omar Hayssam: Nu cunoaşte dosarul.

Judecător: Astea sunt aprecierile dvs. subiective. Doriţi să fiţi audiat?

Omar Hayssam: Nu. Am nevoie să îmi fac o apărare. Trebuie să arăt că sunt nevinovat şi că cercetările nu sunt complete.
Sursa: dialog din sala de judecată

Omar Hayssam a mai cerut ca şedinţele în care este judecat să fie secrete, dar instanţa a respins şi această solicitare.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close