Antena 3 CNN Actualitate Opt persoane acuzate de terorism, prinse în România. SRI cere declararea lor ca indezirabile

Opt persoane acuzate de terorism, prinse în România. SRI cere declararea lor ca indezirabile

Opt persoane acuzate de terorism, prinse în România. SRI cere declararea lor ca indezirabile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    24 Aug 2012   •   15:36
UPDATE 16.20 -  Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, că cei opt etnici palestinieni pentru care s-a cerut expulzarea au legături cu organizaţii teroriste internaţionale şi intenţionau să realizeze o structură de sprijin în România pentru migraţia unora dintre membrii acestei organizaţii, informează Mediafax.

"În perioada aprilie - august 2012 SRI a investigat informativ şi a documentat activitatea unei reţele de etnici palestinieni cu legături în sfera unor entităţi teroriste. Cele opt persoane au ajuns şi au încercat să se stabilească în România utilizând filierele de migraţie ilegală cu punct de plecare în zona Orientului Mijlociu. Intenţia acestora era identificarea posibilităţilor de constituire în ţara noastră a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migraţie ilegală ce puteau fi accesate de membri au unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional", a declarat Sava.
   
El a mai precizat că măsurile de expulzare efectivă vor fi realizate în perioada imediat următoare momentului în care rămâne definitivă decizia instanţei, de către reprezentanţii Ministerului de Interne.
   
"Măsurile ofensive de cunoaştere, documentare şi destructurare ale SRI faţă de membrii reţelei s-au finalizat prin sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a susţinut în instanţă declararea celor opt persoane indezirabile pentru o perioadă de 15 ani. Îndepărtarea de pe teritoriul naţional va fi pusă în aplicare de MAI în perioada imediat următoare, după rămânerea definitivă a hotărârii instanţei", a mai explicat Sava.
________________________________________

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, "din motive de securitate naţională", fiind suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, aceste persoane sunt suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste.



La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti "pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională".

"În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale", potrivit comunicatului remis presei.

Astfel, în perioada aprilie - august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional.







×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close