Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul a numit trei membri noi în CNA, din partea PDL şi UDMR

Parlamentul a numit trei membri noi în CNA, din partea PDL şi UDMR

Parlamentul a numit trei membri noi în CNA, din partea PDL şi UDMR
Sursa foto: Foto: cna.ro
de S.T.    |    28 Feb 2012   •   22:07

Senatul şi Camera Deputaţilor au validat, marţi, în şedinţă comună, numirea lui Lorand Turos şi Valentin Alexandru Jucan în calitate de membri titulari ai CNA şi a lui Mihail Marius Badea în calitate de membru supleant al CNA, scrie Mediafax.

Membrul CNA Lorand Turos, propus de grupurile parlamentare ale UDMR, a fost numit până la data de 19 decembrie  2012, pentru restul de mandat, iar membrul titular Valentin Alexandru Jucan şi membrul supleant Mihail Marius Badea, propuşi de grupurile parlamentare ale PDL, au fost numiţi pentru un mandat de şase ani, conform Legii audiovizualului.

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Valentin Alexandru Jucan şi Mihail Marius Badea au fost votaţi de 233 de parlamentari din cei 239 prezenţi, nefiind înregistrat niciun vot "împotrivă", iar Lorand Turos a fost votat de 232 de parlamentari din cei 239 prezenţi, înregistrându-se un vot "împotrivă".

Potrivit articolului 11 din Legea audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri şi este numit de Parlament, la propunerea: Senatului - 3 membri; Camerei Deputaţilor - 3 membri; Preşedintelui României - 2 membri; Guvernului - 3 membri. Propunerile nominalizează candidatul pentru postul de titular, precum şi candidatul pentru postul de supleant şi se înaintează birourilor permanente ale celor două Camere, în termen de 15 zile de la data declanşării procedurii de numire. Birourile permanente ale celor două Camere înaintează propunerile comisiilor permanente de specialitate, în vederea audierii candidaţilor în şedinţă comună. În urma audierii, comisiile permanente de specialitate întocmesc un aviz comun pe care îl prezintă în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Candidaturile se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului celor două Camere.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar. Consiliul se întruneşte, în mod curent, de două ori pe săptămână, în şedinţe publice şi este mandatat să monitorizeze radiodifuzorii şi să aplice sancţiuni în cazul în care constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Totodată, CNA eliberează licenţe audiovizuale.

×
Subiecte în articol: CNA
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close