Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii pe caz de boală, verificaţi la domiciliu de "poliţia pensiilor"

Pensionarii pe caz de boală, verificaţi la domiciliu de "poliţia pensiilor"

Pensionarii pe caz de boală, verificaţi la domiciliu de "poliţia pensiilor"
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iul 2010   •   23:15

Poliţia pensiilor îi controlează, de acum, la domiciliu pe cei pensionaţi pe caz boală. Cine nu e e găsit acasă, are două zile la dispoziţie să vină la Casa de Pensii. În caz contrar, riscă să îşi piardă banii pe care îi încasează lunar.

De la 1 iulie, inspectorii Caselor Judeţene de Pensii umblă din casă în casă. Controalele se impun în urma unui ordin recent emis de Ministerul Muncii. Şi asta pentru că, potrivit informaţiilor deţinute de autorităţi, mulţi dintre cei pensionaţi pe caz de boală sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Puţini ?pensionari? sunt însă găsiţi acasă. Aşa că acestia primesc notificări în cutia poştală, ca în termen de 2 zile, să vină pentru verificări la Casa de Pensii.

Pe mulţi îi deranjează controalele. Şi mai mult decât atât că au prea puţin timp la dispoziţie să se prezinte la Casa de Pensii.

Persoanele care nu au fost găsite acasă în timpul controalelor trebuie să demonstreze cu acte că au fost fie plecate din localitate, fie la tratament. Verificările se vor încheia la sfârşitul lunii septembrie.

Antena 3

Foto: Intact Images

 

 

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close