Antena 3 CNN Actualitate Peste 300 de profesori au protestat în faţa Ministerului Educaţiei

Peste 300 de profesori au protestat în faţa Ministerului Educaţiei

Peste 300 de profesori au protestat în faţa Ministerului Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Ian 2012   •   13:09

Peste 300 de profesori au protestat vineri, de la ora 15, în faţa Ministerului Educaţiei. Imediat după protest, cadrele didactice au plecat spre Piaţa Universităţii. Doar trei sindicate din învăţământ au participat la protest.

"Am asistat consternaţi la declaraţiile prim-ministrului privind permanenta disponibilitate pentru dialog. Credem că domnul Boc a uitat că, de fapt, prin legile asumate a desfiinţat instituţia dialogului social. FEN i-a solicitat domnului Boc, la sfârşitul anului trecut, o întâlnire de urgenţă atât în calitatea de prim-ministru cât şi de preşedinte al PD-L pentru a discuta problemele grave cu care se confruntă învăţământul. Deşi a primit această scrisoare, nu a dat curs cererii noastre dovedind în felul acesta că nu este interesat de soarta salariaţilor din învăţământ. Din păcate, cu aceeaşi indiferenţă am fost trataţi atât de şeful statului cât şi de şefii celorlalte partide parlamentare, fie ei din coaliţia de guvernare sau din opoziţie. Acesta este unul dintre motivele pentru care colegii noştri au hotărât să-şi manifeste nemulţumirea alături de ceilalţi cetăţeni ai României", se menţionează în comunicatul Federaţiei Educaţiei Naţionale, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, se poate ajunge la forme radicale de protest şi chiar la încetarea spontană a activităţii în unităţile de învăţământ dacă actualul Executiv nu îşi prezintă demisia.

"Vinovat pentru această situaţie se face şi actualul ministru al Educaţiei care, prin toate măsurile luate, manifestă un dispreţ total faţă de angajaţii din sistem", a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Federaţia Educaţiei Naţionale aşteaptă instaurarea unui nou Guvern şi a unui nou ministru al Educaţiei cu care să înceapă negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de ramură-învăţământ şi implementarea unei reforme autentice, se mai precizează în comunicatul citat.

De asemenea, şi pensionarii CFR vor protesta pe 24 ianuarie la Palatul Victoria şi apoi vor mărşălui către Piaţa Universităţii.



×
Subiecte în articol: profesori Ministerul Educației
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close