Antena 3 CNN Actualitate A doua zi de proteste la Spitalul Judeţean Brăila: Confruntări violente între angajaţi şi agenţii de pază (VIDEO)

A doua zi de proteste la Spitalul Judeţean Brăila: Confruntări violente între angajaţi şi agenţii de pază (VIDEO)

A doua zi de proteste la Spitalul Judeţean Brăila: Confruntări violente între angajaţi şi agenţii de pază (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Sep 2010   •   08:14

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean Brăila au reluat protestul. Oamenii sunt revoltaţi pentru că vor primi salariile diminuate cu aproape jumătate, iar o parte dintre ei vor fi disponibilizaţi. Medicii s-au alăturat şi ei protestului.

Oamenii au vrut să spargă, din nou, uşa spitalului, însă au fost opriţi cu forţa de bodyguarzi. Protestatarii s-au îmbrăncit cu bodyguarzii şi, în busculada creată, o femeie a fost trântită. Jandarmii şi poliţiştii au fost mobilizaţi la faţa locului. Incidentul a avut loc la începutul şedinţei Comitetului Director, la care au intrat şi zece persoane din rândul protestatarilor.

La finalul sedinţei Consiliului Director, oamenilor li s-a promis că astăzi îşi vor primi salariul. Protestatarii au mai fost anunţaţi că o parte din ei vor fi concediaţi.

Confruntări violente între angajaţi şi bodyguarzi:

În cursul zilei de marţi, peste 200 de angajaţi ai aceluiaşi spital au declanşat o revoltă spontană pentru a protesta faţă de decizia de disponibilizare şi reducere a salariilor. Protestul s-a soldat cu victime.

În timpul altercaţiei, se pare că cel puţin două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost rănite de cioburile geamurilor sparte. De asemenea, paznicii spitalului au folosit gazele lacrimogene, pentru a stăpâni furia angajaţilor.

Protestul angajaţilor de la Spitalul Judeţean Brăila s-a declanşat spontan, după ce oamenii au aflat că nu-şi vor primi salariile, chiar diminuate. Tăierea salarială de 25% aplicată de guvern a fost dublată de o altă reducere impusă de această dată de Consiliul Judeţean Brăila, în subordinea căruia se află spitalul.

Revoltaţi, oamenii au încercat să forţeze intrarea în clădire, dar angajaţii firmei de pază au folosit gaze lacrimogene. Salariaţii au vrut să obţină răspunsuri de la conducerea spitalului.

Liderul de sindicat din spital cunoaşte nemulţumirile salariaţilor, dar susţine că nu are niciun amestec cu protestul. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Brăila, care gestionează activitatea spitalului, au refuzat să facă orice declaraţii despre revolta salariaţilor de la cel mai mare spital al judeţului.

În urma protestului de marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ai cerut o anchetă la spital.

Imagini de la protestul de marţi:

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: spital Brăila medici salarii
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close