Antena 3 CNN Actualitate Petrache Lupu, omul care a vorbit cu Dumnezeu, a fost deshumat

Petrache Lupu, omul care a vorbit cu Dumnezeu, a fost deshumat

Nu e sfânt, dar oamenii i se închină ca unui trimis al Domnului. Rămăşiţele pământeşti ale lui Petrache Lupu, ciobanul despre care se spune că ar fi vorbit cu Dumnezeu au fost dezgropate vineri din cimitirul din Maglavit. Vor fi mutate în mănăstire, aşa cum şi-a dorit, în timpul vieţii, Petrache. Aşa vor şi mii de credincioşi, care au pornit deja pelerinajul la mormântul lui.

Petrache Lupu, omul care a vorbit cu Dumnezeu, a fost deshumat
Sursa foto: petrache lupu
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2009   •   20:41

Şi acum plâng oamenii când îşi amintesc povestea. Şi o cred toţi, fără excepţie. Este povestea Minunii de la Maglavit. Era vineri, 31 mai 1935. Petre Lupu avea 17 ani şi era pe câmp cu oile. Era mut din naştere.

Legenda spune că Dumnezeu i s-a arătat tânărului. A apărut lângă o salcie. I-a spus ciobanului că oamenii trebuie să se pocăiască, şi că el trebuie să transmită mesajul preotului din sat. Viziunea s-a repetat timp de 3 vineri la rând. După ultima, băiatul a început să vorbească.

Din acel moment, viaţa ciobanului şi a comunei avea să fie alta. Mii de oameni au venit în pelerinaj la Maglavit. Ologii aruncau cârjele, orbii îşi recăpătau vederea. Oamenii vorbeau, ziarele scriau. Iar fostul cioban predica.
?Dacă nu vă pocăiţi, din steaua mare care vine de la Răsărit va curge mult sânge pe pământul ăsta şi va fi foamete mare şi multă suferinţă? spunea Lupu.

Petrache a trăit aproape 90 de ani. A trecut prin multe. Se spune că Antonescu l-a dus cu avionul să sfinţească trupele române. Şi că pe vremea comuniştilor ar fi fost săltat de multe ori. Cert este că fostul cioban a fost privit de oameni ca un trimis al Domnului.

Aşa a fost şi după moarte, deşi Biserica Ortodoxă a rămas circumspectă cu privire la povestea lui Petrache. Sătenii au reuşit să construiască o mănăstire pe locul unde Petrache ar fi avut viziunile. Acolo vor să-l îngroape mâine.

La deshumare au fost zeci de oameni. Au plâns, s-au rugat şi au însoţit coşciugul. Mâine vor fi mai mulţi. De peste tot. Toţi cei care cred în Minunea de la Maglavit.

×
Subiecte în articol: Petrache Lupu
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close