Antena 3 CNN Actualitate PLÂNGERE PENALĂ pentru învăţătoarea şpăgară. “Profesorii şi părinţii care permit strângerea de bani încurajează corupţia”

PLÂNGERE PENALĂ pentru învăţătoarea şpăgară. “Profesorii şi părinţii care permit strângerea de bani încurajează corupţia”

PLÂNGERE PENALĂ pentru învăţătoarea şpăgară. “Profesorii şi părinţii care permit strângerea de bani încurajează corupţia”
Sursa foto: Foto: boredcentral.com
30 Dec 2013   •   17:43
UPDATE - Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupusele fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blîndu de la Şcoala nr. 10 din Capitală, acuzată că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri.

Reprezentanţii ISMB au mai precizat, că aspectele penale în acest caz vor fi analizate de către Parchet, iar cele administrative, de către unitatea de învăţământ.

Sancţiuni dure pentru învăţătoare

Înv
ăţătoarea de la şcoala 10 din Capitală care a cerut de la părinţi cadouri scumpe de Crăciun va fi sancţionată dur, a anunţat Inspectoratul Şcolar.

Inspectorii au chemat-o pe învăţătoare la raport, dar aceasta nu a venit, pe motiv că e plecată din localitate. Marian Banu, inspector ISMB,consideră că este unul dintre cele mai grave cazuri de acest gen petrecute într-o şcoală din România.

O comisie specială de la inspectorat va analiza situaţia învăţătoarei, care risca sa fie exclusa din învăţământ.

Femeia a fost filmată de un părinte, cum cerea şapgă pentru personalul şcolii, de la bodyguarzi până la bibliotecară. Învăţătoarea, nemulumită de cadouri, i-a certat pe părinţi că au strâns prea puţini bani şi le-a recomandat ca de Paşte să se organize mai bine. Ea susţine că aşa e învăţământul românesc: se bazează pe cadouri şi şpagă pentru profesori. În caz contrar, copiii sunt prost văzuţi.



×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close