Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii şi profesorii, solidari cu protestatarii din Finanţe (VIDEO)

Poliţiştii şi profesorii, solidari cu protestatarii din Finanţe (VIDEO)

Poliţiştii şi profesorii, solidari cu protestatarii din Finanţe (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Oct 2010   •   23:30

Sindicaliştii din mai multe sectoare bugetare şi-au exprimat, miercuri, solidaritatea cu angajaţii din Finanţe care au protestat faţă de neplata sporurilor salariale. Liderii mai multor sindicate din învăţământ, dar şi din Poliţie susţin că solicitările celor de la Finanţe sunt îndreptăţite şi reprezintă doar o parte din nemulţumirile bugetarilor.

Liderul sindicatului "Sed Lex", Vasile Marica, a mers, miercuri seară, la Ministerul de Finanţe pentru a discuta cu ministrul Ialomiţianu în numele celor pe care îi reprezintă. Totodată, Marica a încercat să-i organizeze pe angajaţii din Finanţe care au săus că vor să rămână peste noapte în sediul instituţiei.

"Este forma de manifestare a voastră pe care noi o aşteptam", a spus Marica.

Liderul "Sed Lex", în mijlocul protestatarilor



Preşedintele "Spiru Haret", Marius Nistor, i s-a alăturat apoi liderului "Sed Lex". "Avem nevoie de solidaritate, deoarece avem aceleaşi probleme. Nu mai putem merge pe varianta resemnării", a declarat Nistor.

Protestul salariaţilor de la Finanţe este susţinut şi de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Într-un comunicat de presă, citat de Mediafax, reprezentanţii sindicatului atrag atenţia Guvernului că trebuie să se aştepte la astfel de mişcări de protest spontane.

"Este inadmisibil ca în România anului 2010 oamenii să primească salarii de mizerie, din care nu îşi pot asigura nici măcar umila supravieţuire. Cerem Guvernului să ia de urgenţă măsuri prin care să redreseze situaţia critică în care se află ţara şi să acorde bugetarilor măcar salariile pe care le aveau înainte de reducerea acestora cu 25% şi a aplicării greşite a legii unice de salarizare în sistemul bugetar", susţin cei de la FSLI.

Şi Federaţia "Alma Mater" şi-a exprimat solidaritatea cu salariaţii din Finanţe. Sindicaliştii consideră că nemulţumirile acestora sunt îndreptăţite.

"Federaţia noastră avertizează factorii politici că în scurt timp protestele se pot amplifica şi că în universităţile de stat ale ţării, afiliate la Alma Mater, pot avea loc acţiuni similare celor de la Ministerul de Finanţe", susţine federaţia, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii, alături de salariaţii din Finanţe

Alături de salariaţii din Finanţe sunt şi poliţiştii. Liderul Sindicatului Pro Lex, Florin Vîlnei, a mers, miercuri seară, la Ministerul de Finanţe, unde le-a transmis protestatarilor că poliţia este de partea lor.

"Vreau să vă transmit că poliţia este alături de dumneavoastră, în aceeaşi situaţie. (...) Am semnale şi m-au sunat liderii din teritoriu că tot ce însemnă poliţist sau poliţai în ţara asta este de acord cu ceea ce aţi organizat dumneavoastră aici şi suntem solidari cu aceste mijloace de protest", a spus Vîlnei.

"Din păcate, noi nu putem face grevă generală, forma maximă de protest este mitingul. Dar suntem solidari cu dumneavoastră", a mai spus liderul sindical.

Florin Vîlnei: Poliţia este alături de voi



Sute de angajaţi din Ministerul de Finanţe au declanşat, miercuri, un protest spontan pe holurile instituţiei, nemulţumiţi de neplata stimulentelor salariale. Acestora li s-au alăturat pe parcursul zilei angajaţii Direcţiilor de Finanţe Publice din mai multe judeţe ale ţării.

Antena3.ro



×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close