Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Aderarea la Schengen nu va mai fi principalul nostru subiect de discuție pe plan european

Ponta: Aderarea la Schengen nu va mai fi principalul nostru subiect de discuție pe plan european

Ponta: Aderarea la Schengen nu va mai fi principalul nostru subiect de discuție pe plan european
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2013   •   23:36

Aflat la Bruxelles cu ocazia summitului Partidului Socialiștilor Europeni, Victor Ponta a declarat că se va concentra pe alte preocupări, precum situația romilor și migrația forței de muncă din România după ridicarea restricțiilor, iar aderarea la Schengen nu va mai fi principalul subiect de discuție pe plan european.

România îşi face toate temele, dar aderarea la Schengen nu va mai fi principalul nostru subiect de discuţie pe plan european”, a declarat Ponta. El a adăugat apoi că nu îşi stabileşte ca obiectiv aderarea la zona de liberă circulaţie în luna decembrie. ”Pentru că nu vreau, iarăşi stabilim, iarăşi mai are cineva alegeri, iarăşi nu intrăm şi iarăşi ne supărăm acasă. Când va fi cazul vom intra în Schengen, şi noi, şi Bulgaria”, a declarat premierul într-o conferinţă de presă.

”Cred că trebuie să ne concentrăm pe celelalte reproşuri şi îngrijorări. Şi anume, ce facem cu situaţia romilor, să explicăm foarte clar că nu vor fi 20 de milioane de români care vin să lucreze toţi în Germania sau Marea Britanie şi să explicăm, mai ales aici trebuie să facem o schimbare de strategie, să vorbim despre rolul pozitiv al cetăţenilor români în diverse societăţi şi economii. Cât de mult înseamnă ce fac românii pentru economia Germaniei, ce înseamnă pentru Marea Britanie, pentru că dacă rămânem blocaţi doar în discuţia că vin românii şi iau locurile de muncă nu vom rezolva niciodată acest lucru”, a mai spus Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close