Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Băsescu are Curtea Constituţională, eu am Parlamentul, care este cea mai legitimă instituţie

Ponta: Băsescu are Curtea Constituţională, eu am Parlamentul, care este cea mai legitimă instituţie

Ponta: Băsescu are Curtea Constituţională, eu am Parlamentul, care este cea mai legitimă instituţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2012   •   17:19

Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, că va respecta în egală măsură atât decizia Parlamentului, cât şi hotărârea Curţii Constituţionale în cazul participării la reuniunile Consiliului European, adăugând însă că "cea mai legitimă" instituţie este totuşi Parlamentul.
  
Întrebat de jurnalişti dacă va respecta şi hotărârea Curţii Constituţionale în cazul reuniunilor CE, aşa cum a precizat deja că va respecta decizia Parlamentului pe această temă, premierul a răspuns afirmativ.
   
"Sigur, în egală măsură. Aştept să decidem până la urmă...sigur, preşedintele are Curtea Constituţională, eu am Parlamentul...când vorbim de legitimitate, totuşi cea mai legitimă instituţie este Parlamentul", a spus Ponta, citat de Mediafax.
   
Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.
   
Anterior, Parlamentul adoptase o Declaraţie în care arăta că România este reprezentată la Consiliul European din 28-29 iunie de către primul-ministru.
   
După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.
   
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că este pentru prima dată după revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.
     

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close