Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre portretul-robot al viitorului ministru al Justiţiei: Nu va fi dintre membrii de partid cunoscuţi

Ponta, despre portretul-robot al viitorului ministru al Justiţiei: Nu va fi dintre membrii de partid cunoscuţi

Ponta, despre portretul-robot al viitorului ministru al Justiţiei: Nu va fi dintre membrii de partid cunoscuţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   21:33

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că intenţia sa este să propună la Ministerul Justiţiei o persoană care să nu provină din Partidul Social Democrat, ci din lumea juridică.

"Aş vrea pe cineva cu un background în magistratură, în lumea juridică şi care, în acelaşi timp, să aibă şi capacitatea de a prezenta şi a negocia lucrurile la Bruxelles, în special pentru că ministrul Justiţiei va avea de gestionat problemele de zi cu zi ale justiţiei, relaţia cu CSM, implementarea noilor coduri, dar are şi de gestionat la Bruxelles veşnica problemă a MCV", a punctat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a subliniat că nu intenţionează să numească vreun membru de partid cunoscut sau pe cineva dintre parlamentari.

"Practic nu va fi o persoană la care să vă aşteptaţi", a afirmat Victor Ponta.

Din 28 martie, premierul Victor Ponta asigură interimatul la Ministerul Justiţiei. Acesta poate fi interimar timp de 45 de zile, timp în care trebuie să desemneze un succesor.

Pe 27 martie, Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, după ce a fost numită judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close