Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Fiecare cetăţean care cumpără pâine trebuie să ceară bon fiscal,aşa scăderea TVA va avea efect

Ponta: Fiecare cetăţean care cumpără pâine trebuie să ceară bon fiscal,aşa scăderea TVA va avea efect

Ponta: Fiecare cetăţean care cumpără pâine trebuie să ceară bon fiscal,aşa scăderea TVA va avea efect
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    30 Iul 2013   •   17:18

Fiecare cetăţean care cumpără o pâine trebuie să ceară un bon fiscal, deoarece în sens contrar reducerea TVA la pâine va însemna doar "pagubă în buget", iar Guvernul va rămâne singur în demersul de reducere a evaziunii fiscale, a afirmat premierul Victor Ponta.
   
"E foarte important ca acum să nu fim singuri, doar Guvernul pe de-o parte, şi toţi producătorii...şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine ca să dovedim că un sistem fiscal mai corect, 9%, nu înseamnă doar pagubă în buget, ci înseamnă de fapt un mod stimulativ de combatere a evaziunii şi de scădere a presiunii fiscale pe producători", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Cum se traduce pentru românii de rând reducerea TVA-ului la pâine. Un român mănâncă 100 de kg de pâine, într-un an
   
Guvernul a decis ca taxa pe valoarea adăugată să fie redusă la pâine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul negativ al măsurii să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.
   
Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, că experţii FMI sunt în continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei măsuri în ceea ce priveşte scăderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scăderea TVA.

Chiţoiu: Guvernul nu urmăreşte scăderea preţului pâinii prin TVA, ci reducerea la jumătate a evaziunii

   
El a precizat că va solicita asociaţiilor producătorilor de pâine să demonstreze într-un termen "rezonabil" că reducerea TVA, care nu va fi prevăzută ca o măsură temporară, va contribui la diminuarea evaziunii fiscale.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close