Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Ilaşcu şi alţi patrioţi din Moldova rămân în casele RA-APPS

Ponta: Ilaşcu şi alţi patrioţi din Moldova rămân în casele RA-APPS

Ponta: Ilaşcu şi alţi patrioţi din Moldova rămân în casele RA-APPS
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Ian 2013   •   22:26

Casele administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi locuite în prezent de patrioţi din Moldova, precum Ilie Ilaşcu, vor fi transferate în gestiunea Primăriei Capitalei, care are dreptul să repartizeze imobilele actualilor chiriaşi, a declarat premierul Victor Ponta.
   
"Am văzut de la presă, evident că nu ştiam, cazul lui Ilie Ilaşcu. Am chemat astăzi pe secretarul general, am înţelesc că e vorba nu doar de Ilie Ilaşcu, ci de câţiva patrioţi din Moldova care au stat în puşcării la Tiraspol(...) L-am sunat pe primarul general şi - ne dă voie legea - transferăm locuinţele acestor oameni, e vorba de patru sau cinci cu totul, le transferăm la primărie şi primăria are dreptul să le repartizeze locuinţa. Conform legii, le transfer la PMB, care le poate repartiza celor care au situaţii cu totul şi cu totul speciale", a spus Ponta, luni seară, la Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea.

Premierul a precizat că, astfel, Ilaşcu va rămâne în locuinţă şi nu va sta tot timpul sub această ameninţare a ceea ce se întâmplă cu locuinţele de la RA-APPS.
   
Săptămâna trecută, Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-PPS, pe care figurează, printre alţii, Ilie Ilaşcu, cu o chirie lunară de 429 euro pentru un apartament cu cinci camere de 132 metri pătraţi.
   
Lista a fost prezentată în contextul în care premierul a anunţat că va restrânge lista persoanelor care au dreptul să locuiască într-o casă RA-APPS.
   
Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei".

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close