Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Vom renunţa la programul "Cornul şi laptele" şi dăm banii către after-school

Ponta: Vom renunţa la programul "Cornul şi laptele" şi dăm banii către after-school

Ponta: Vom renunţa la programul "Cornul şi laptele" şi dăm banii către after-school
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Mar 2013   •   18:49

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul intenţionează să renunţe la programul "Cornul şi laptele", urmând ca banii să fie direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

"Vreau aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu, la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie, şi vin la şcoală şi este bine pentru părinţi - vorbesc de cei din familii modeste -, unde programul îşi atinge scopul şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nici nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba. Un program mai ţintit pentru cei care au nevoie de ajutor, cum este cel de after-school. Sunt părinţi care îşi iau copiii acasă şi sunt părinţi care stau la serviciu până târziu şi nu au ce să facă cu copilul, or, exact aceiaşi bani putem să-i folosim mult mai bine", a declarat Ponta, înainte de şedinţa USL.

El a explicat că sunt zece ani de când funcţionează acest program şi că intenţionează modificarea acestuia deoarece "partea lui bună s-a epuizat şi acum multe zone aruncă banii degeaba".

"O să facem o evaluare, pentru că orice asemenea program poate fi făcut începând cu anul şcolar care începe în toamnă", a completat Ponta.




×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close