Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta, la Berlin: România este o ţară stabilă. Războiul politic a fost oprit

Premierul Ponta, la Berlin: România este o ţară stabilă. Războiul politic a fost oprit

Premierul Ponta, la Berlin: România este o ţară stabilă. Războiul politic a fost oprit
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iun 2013   •   19:41
Criza politică din 2012 a provocat pierderi de ambele părţi, întrucât USL nu a reuşit să îl schimbe din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu, iar acesta nu a recâştigat suportul politic şi public, a declarat premierul Victor Ponta, aflat la Berlin. Primul ministru a mai precizat că, în prezent, România este o ţară stabilă.

"În anii 2009 şi 2010, ţara s-a confruntat cu o criză economică dramatică, urmată de o criză socială în care au fost luate poate cele mai dure măsuri din Europa de către guvernul de centru-dreapta, iar criza socială a fost urmată aproape logic de o criză politică anul trecut, în care toate părţile au luptat cu toate armele, Partidul Social-Democrat împreună cu aliaţii liberali împotriva partidului prezidenţial. Ambele părţi au pierdut războiul, pentru că noi nu am reuşit să schimbăm preşedintele, iar el nu a reuşit să recâştige suportul politic şi public", a declarat Ponta la Conferinţa Fundaţiei Friedrich Ebert, potrivit Mediafax.

Premierul a arătat că, după alegerile de la finalul anului trecut, s-a decis oprirea războiului politic, ceea ce a generat aprecieri din partea unora şi critici din partea altora. Victor Ponta a asigurat că România este acum o ţară stabilă.

Prim-ministrul României se află la Berlin, unde urmează să aibă, luni seara, o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

 


 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close