Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ungureanu l-a convocat pe ministrul Borbely la Guvern, pentru o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA

Premierul Ungureanu l-a convocat pe ministrul Borbely la Guvern, pentru o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA

Premierul Ungureanu l-a convocat pe ministrul Borbely la Guvern, pentru o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Apr 2012   •   16:54
Update 23.00 - Întâlnirea dintre premierul MRU şi Laszlo Borbely pe tema dosarului ministrului Mediului a fost amânată pentru joi.


Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a convocat miercuri seara, la Guvern, pe ministrul Mediului, Laszlo Bobely, pentru o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, premierul a avut miercuri discuţii şi cu vicepremierul Marko Bela, precum şi cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, abordând şi aspecte referitoare la situaţia lui Borbely.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Pe 12 iulie 2011, DNA spunea că ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă, în care a fost deja pus sub acuzare consilierul său, Szepessy Szabolcs.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la Zalău, că procurorii DNA nu i-au adus la cunoştinţă, până în prezent, nicio acuzaţie şi că îşi va exprima un punct de vedere după ce se va edifica "despre ce este vorba".

"Nu ştiu despre ce este vorba. Mai întâi, trebuie să mă edific sau să îmi aducă la cunoştinţă cineva, nu prin presă, ci în mod oficial. Dacă mă voi edifica despre ce este vorba, fiţi convinşi că voi reveni cu alte detalii, dar nu vreau să intru la speculaţii. Justiţia trebuie să-şi facă datoria", a precizat Borbely.

Ministrul Mediului a amintit faptul că, în iulie 2011, a mai existat o "încercare" a DNA în ceea ce-l priveşte, dar instituţia a revenit ulterior cu precizări că nu există niciun fel de urmărire împotriva sa.




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close