Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta, interimar la Justiţie, după ce a discutat cu preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta, interimar la Justiţie, după ce a discutat cu preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta, interimar la Justiţie, după ce a discutat cu preşedintele Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   14:18

Premierul Victor Ponta va fi ministru interimar la Justiţie, după ce şeful Executivului a anunţat marţi că Mona Pivniceru va demisiona mâine de la şefia acestui minister. Ulterior, prim-ministrul a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe această temă.

Guvernul a trimis un comunicat în care se spune că premierul a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe această temă.

Victor Ponta va asigura interimatul de la Justiţie cel puţin pentru următoarele 45 de zile.

După ce va prelua interimatul, în termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o altă persoană pentru conducerea Ministerului Justiţiei.

Aceasta va fi a doua oară când şeful PSD va conduce interimar Justiţia. Victor Ponta şi-a mai asumat interimatul la Ministerul Justiţiei şi anul trecută, după ce Titus Corlăţean a mers la Ministerul de Externe.

Ponta a spus în urmă cu câteva ore că este posibil ca el să preia interimar Ministerul Justiţiei, după ce a anunţat că Pivniceru va demisiona miercuri.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va demisiona miercuri din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Mona Pivniceru m-a anunţat că mâine (miercuri - n.r.) renunţă la calitatea de ministru, ţinând cont de rezultatele de azi", a afirmat, marţi, şeful Executivului.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi dimineaţă, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for legislativ, decizia finală urmând să fie luată de plenul Senatului prin vot.

Întrebat cine va prelua locul rămas liber de Pivniceru, premierul Ponta a spus că există şi varianta ca el să ocupe interimar această funcţie.

"Mâine (miercuri - n.r.) la sfârşitul şedinţei de guvern vă anunţ dacă preiau eu interimatul sau fac o propunere. Totdeauna am vrut", a adăugat Ponta.













×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close