Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu susţine că Marea Neagră trebuie inclusă în strategia de securitate maritimă a UE

Preşedintele Băsescu susţine că Marea Neagră trebuie inclusă în strategia de securitate maritimă a UE

Preşedintele Băsescu susţine că Marea Neagră trebuie inclusă în strategia de securitate maritimă a UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Dec 2013   •   21:40
Traian Băsescu a declarat că România a pledat, în Consiliul European, pentru introducerea Mării Negre în strategia de securitate maritimă a Uniunii Europene.

Preşedintele a spus că, pentru prima dată, se aduce în discuţie securitatea maritimă, care are termen în iunie 2014.

"Astfel, Comisia împreună cu Agenţia de Securitate a UE şi cu Înaltul Reprezentant pentru politică externă, trebuie să prezinte în iunie şi strategia cibernetică şi strategia de securitate maritimă", a spus el.

Băsescu a menţionat că "pentru noi este vital, în condiţiile în care de mult vorbim de Marea Neagră şi nevoia de consolidare la Marea Neagră".

"În ceea ce priveşte acest subiect al apărării şi securităţii la nivel european, el a fost important, din punctul nostru de vedere, sub două aspecte. Pentru prima dată se aduce în discuţie securitatea maritimă, ceea ce pentru noi este vital, noi de mult vorbim de Marea Neagră şi de nevoia de consolidare a securităţii la Marea Neagră. Iar aici avem o bază foarte bună. Summitul NATO de la Chicago, care a stabilit foarte clar că Marea Neagră este o zonă de vulnerabilitate", a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Şeful statului a mai spus că intervenţia ţării noastre a fost puternică, "subliniind că Marea Neagră trebuie introdusă în această strategie de securitate maritimă".

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Consiliul European Marea Neagrã
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close