Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Lituaniei critică România în faţa lui Băsescu: "NU veţi intra în Schengen. Trebuie să daţi dovadă de maturitate"

Preşedintele Lituaniei critică România în faţa lui Băsescu: "NU veţi intra în Schengen. Trebuie să daţi dovadă de maturitate"

Preşedintele Lituaniei critică România în faţa lui Băsescu: "NU veţi intra în Schengen. Trebuie să daţi dovadă de maturitate"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    12 Sep 2012   •   12:41
Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei. Ceremonia a avut loc pe Platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni, informează Mediafax.  Garda de onoare a prezentat onorul şi au fost intonate cele două imnuri de stat.

Delegaţia română care a luat parte la ceremonia de primire i-a inclus pe consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Bogdan Mănoiu, Bogdan Drăgoi şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

În debutul convorbirilor tete-a-tete, la care a avut acces şi presa, preşedintele român i-a spus Daliei Grybauskaite că este primul şef de stat care vizitează România după "iarna noastră extrem de furtunoasă".

"Sunteţi primul şef de stat care vizitează România după iarna noastră extrem de furtunoasă", i-a spus preşedintele Traian Băsescu oaspetelui străin.

"Sunt furtuni ... important este cum faceţi faţă, cum treceţi peste ele", i-a transmis, la rândul său, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, omologului român.

Discuţiile au fost urmate, la 11.25, de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale. Se pare că în cadrul acestor întâlniri oficiale, preşedintele Lituaniei ar fi criticat destul de dur România: "Dacă nu veţi fi maturi şi responsabili nu veţi intra în Schengen. Toate scandalurile din planul politic au afectat imaginea României. De acum în colo trebuie să daţi dovadă de maturitate şi seriozitate", a spus Dalia Grybauskaite.



×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close