Antena 3 CNN Actualitate Prima decizie a Guvernului Ponta va fi anularea HG privind înfiinţarea liniilor de limbă maghiară la UMF Târgu Mureş

Prima decizie a Guvernului Ponta va fi anularea HG privind înfiinţarea liniilor de limbă maghiară la UMF Târgu Mureş

Prima decizie a Guvernului Ponta va fi anularea HG privind înfiinţarea liniilor de limbă maghiară la UMF Târgu Mureş
Sursa foto: foto: antena3.ro
02 Mai 2012   •   15:34

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că "este convenit" faptul că în prima şedinţă a Guvernului Ponta va fi abrogată Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş.
   
Potrivit lui Antonescu, Hotărârea de Guvern  privind UMF Târgu Mureş reprezintă o prioritate absolută şi un lucru de nediscutat.
 
El a arătat că PNL este interesat să discute cu reprezentanţii maghiari din mediul academic, dar nu cu UDMR, pe tema autonomiei universitare.

Întrebat dacă nu riscă USL să nu mai aibă o colaborare cu UDMR pe plan parlamentar, prin această decizie, Crin Antonescu a afirmat: "Nu este visul vieţii mele de politician să am colaborare cu UDMR în plan parlamentar. Apreciez colaborarea cu oricine, am colaborat în mai multe rânduri cu UDMR, şi la putere şi eu, care sunt mai bătrân, şi în opoziţie. Noi nu luăm decizii în funcţie de sprijinul sau colaborarea UDMR, UNPR, PSD sau PNL". 
   
Antonescu a menţionat că, dacă este vorba de "spulberat", pericolul îi pândeşte pe alţii, nu pe ei.
  
Premierul desemnat Victor Ponta a susţinut, miercuri, după şedinţa CExN, că nu s-a discutat în PSD despre anularea HG privind UMF  Târgu Mureş, el precizând că aceste discuţii vor avea loc în USL şi că i s-ar părea neserios din partea sa să vorbească şi să se comporte ca şi cum ar fi la guvernare.

Anterior, surse din PSD au declarat pentru MEDIAFAX că premierul desemnat Victor Ponta le-a spus, miercuri, membrilor Consiliul Executiv Naţional (CExN) al PSD, că prima decizie a Guvernului său după învestire va fi să anuleze HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu. Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.
   
Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: USL guvernul ponta Victor Ponta
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close