Antena 3 CNN Actualitate Primarul municipiului Alba Iulia, vicepreşedinte PDL, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

Primarul municipiului Alba Iulia, vicepreşedinte PDL, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

Primarul municipiului Alba Iulia, vicepreşedinte PDL, audiat la DNA într-un dosar de corupţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Feb 2012   •   11:41
UPDATE 15.00 - Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie pentru a "lămuri nişte aspecte" privind transportul public din municipiu.

Mircea Hava a ieşit de la DNA Alba Iulia după aproximativ trei ore de audieri, afirmând că nu ştie dacă în acest caz există sau nu o reclamaţie de la care a pornit ancheta DNA.
       
"Am dat această declaraţie pentru a lămuri nişte aspecte privind transportul local. Dânşii vor analiza şi vor decide în consecinţă", a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.
   
Întrebat în ce calitate a fost chemat la DNA Alba Iulia, Hava a evitat să răspundă, spunând că "în calitatea în care te cheamă aici".
   
"Vom vedea ce vor face după ce am dat această declaraţie, eu mi-am făcut datoria, dânşii sunt sigur că îşi vor fac datoria", a afirmat Hava.


Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, este audiat de procurorii DNA, miercuri, într-un dosar de corupţie legat de atribuirea Serviciului de transport public al municipiului.  Mircea Hava este şi vicepreşedinte al PDL.

Potrivit publicaţiei online ziarulunirea.ro, Mircea Hava este audiat de procurorii anticorupţie în calitate de învinuit în dosarul STP.  El este însoţit de avocatul său, Iulian Gâlcă, fost preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia.

Hava nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii la intrarea în sediul DNA, precizând doar că a venit să dea o declaraţie şi că nu ştie despre ce este vorba. Se pare că la sediul DNA se află pentru audieri şi Oliviu Gaşpar, şef Birou Transport, Liberă iniţiativă şi comercial din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, procurorii verifică modul în care a fost prelungit contractul cu Societatea de Transport Public Alba Iulia dar şi modalitatea de acordare a subvenţiilor pentru pensionari pe transportul public din municipiu.

În aceste dosar ar fi vorba despre 11 învinuiţi, 8 din cadrul Primăriei şi 3 de la STP. De altfel în zilele următoare sunt citaţi pentru audieri la DNA, tot în calitate de învinuiţi, acuzaţi de complicitate, viceprimarii Voicu Paul şi Ioan Bogăţan, dar şi secretarul instituţiei, Marcel Jeler, şi alţi angajaţi din aparatul Primăriei.

De asemenea, în faţa procurorilor se va prezenta şi Stelian Nicola, directorul general al firmei de transport public local STP. Plângerea care stă la baza acestor cercetări pare să fi fost formulată de patronul firmei de transport Livio Dario, Liviu Poptean.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close