Antena 3 CNN Actualitate Primele declaraţii ale lui Traian Băsescu după alegerile europarlamentare: Rezultatul arată că PPE a câştigat

Primele declaraţii ale lui Traian Băsescu după alegerile europarlamentare: Rezultatul arată că PPE a câştigat

Primele declaraţii ale lui Traian Băsescu după alegerile europarlamentare: Rezultatul arată că PPE a câştigat
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mai 2014   •   13:11
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că popularii europeni sunt câştigătorii alegerilor europarlamentare şi că au prima şansă în desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, el precizând că PPE ar avea, cu cele şase mandate ale liberalilor români, 220 de mandate în PE.

P
reşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi, la Bruxelles pentru a participa la dineul de lucru al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European.

La plecarea la Bruxelles, în jurul orei 13.00, preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

- Vor fi dezbătute trei subiecte: analiza situaţiei din Ucraina în urma alegerilor prezindenţiale, planificarea legislativă pentru perioada 2014-2019 şi analiza rezultatului alegerilor europarlamentare

- Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigat alegerile, fără a avea majoritatea absolută

- Opţiunea noastră rămâne continuarea cu Dacian Cioloş la Agricultură

- Nu vreau să comentez problema PNL-ului

- Despre rezultatul obţinut de PMP la europarlamentare: nu a fost un scor entuziasmant, dar bun pentru un partid înfiinţat pe 29 ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu nu a dorit să comenteze scrisoarea premierului Victor Ponta, prin care acesta îi să meargă el la Consiliul European informal de la Bruxelles.

La ora 17.00 (ora României), la Bruxelles, Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European.

De la ora 20.00, la sediul Consiliului European, şeful statului român va lua parte la Dineul de lucru separat al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.



×
Subiecte în articol: Consiliul European
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close