Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate ale autopsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni

Primele rezultate ale autopsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni

Primele rezultate ale autopsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni
Sursa foto: Foto: Agerprs/ Facebook
21 Ian 2014   •   15:01
Medicii legişti au stabilit cauza morţii pilotului Adrian Iovan şi a studentei care se afla în avionul căzut în Munţii Apuseni. Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

Acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Analizele făcute de legişti vor fi extinse pentru date mai exacte.

"Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, Gheorghe Vieru.

În cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.
   
Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.
   
"Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(...)Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise", a afirmat el, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului "s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri".

Vieru a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.
  
Trupul tinerei va fi dus cu un camion al Armatei la Bucureşti, în cursul zilei de marţi.



În ceea ce îl priveşte pe pilotul Adrian Iovan, şeful SML Alba a spus că a sunat o rudă a acestuia pentru a se interesa care este situaţia, fără însă a spune când va ridica trupul neînsufleţit al acestuia.

Tânăra moartă în urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni, informează MApN.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, precizează MApN.

Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, declara că tanăra a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Surse foto: Agerpres/ Facebook
 

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close