Antena 3 CNN Actualitate Procuroarea lui Boldea, urmărită penal pentru favorizarea fostului deputat

Procuroarea lui Boldea, urmărită penal pentru favorizarea fostului deputat

Procuroarea lui Boldea, urmărită penal pentru favorizarea fostului deputat
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Apr 2013   •   14:52

Procurorul Mihaela Agheniţei de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la DNA Galaţi şi a instrumentat dosarul fostului deputat Mihail Boldea, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului, CSM încuviinţând percheziţii în cazul acesteia, informează Mediafax.
   
Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, precizează DIICOT, într-un comunicat de marţi.
   
Anchetatorii spun că Agheniţei este urmărită penal după ce l-a trimis în judecată pe Boldea pentru trafic de influenţă, făcând referire la un articol din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de coruptie, astfel încât fostul deputat să beneficieze de dispoziţiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, potrivit cărora "persoana care are calitatea de martor (...) şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penala a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege". 
   
La solicitarea procurorilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, în 25 martie, percheziţia domiciliară şi corporală a Mihaelei Agheniţei, care a fost făcută o zi mai târziu, potrivit DIICOT.
   
În 29 martie, a fost încuviinţată şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi reşedinţa procurorului, a anunţat, tot marţi, CSM.
   
DIICOT informează că percheziţia informatică urmează să fie efectuată.
   
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
   
Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.
  

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close