Antena 3 CNN Actualitate Proiect de 800.000 de euro pentru creşterea atractivităţii turistice a Cimitirului Bellu

Proiect de 800.000 de euro pentru creşterea atractivităţii turistice a Cimitirului Bellu

Proiect de 800.000 de euro pentru creşterea atractivităţii turistice a Cimitirului Bellu
26 Mar 2014   •   18:40

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să obţină 800.000 de euro, printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă din Granturi ale Guvernului Norvegian, pentru punerea în valoare a Ansamblului Cimitirul Şerban Vodă - Bellu. Participarea municipalităţii în proiect va fi discutată joi de CGMB, relatează Mediafax.

"Acest studiu va ajuta la creşterea atractivităţii turistice, la conştientizarea valorii la nivelul comunităţii, la cunoaşterea monumentelor istorice din cadrul ansamblului şi a valorii peisagere", se arată în expunerea de motive a proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Valoarea totală a proiectului este de 3.557.427 de lei (aproximativ 800.000 de euro).

Termenul limită pentru accesarea de granturi prin programul PA16/RO12 - Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 este 7 aprilie.

Cimitirul Bellu este monument istoric, iar pe lângă poziţia pe care ansamblul o ocupă în Lista Monumentelor Istorice din Bucureşti sunt clasate încă 178 de obiective individuale cu valoare comemorativă şi artistică.

Astfel, 22 de monumente - printre care mormintele lui Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Dimitrie Paciurea şi Ion Mincu, precum şi cavourile proiectate de acesta pentru familiile Cantacuzino, Ghica şi Georghieff, capela Toma Stelian realizată de Ion Berindei, baldachinul familiei Linche de Moissac, realizat de Albert Galleron - sunt încadrate în categoria A - monumente de importanţă naţională.

Valoarea Cimitirului Bellu este recunoscută şi pe plan internaţional, acesta fiind inclus, din 2010, în rândul Cimitirelor Semnificative din Europa.

×
Subiecte în articol: cimitirul bellu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close