Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la liceul Jean Monnet din Capitală: Elevii protestează faţă de demiterea conducerii

Protest spontan la liceul Jean Monnet din Capitală: Elevii protestează faţă de demiterea conducerii

Protest spontan la liceul Jean Monnet din Capitală: Elevii protestează faţă de demiterea conducerii
Sursa foto: Foto: coalitionofresistance.org.uk
05 Dec 2011   •   11:10
Protest spontan la liceul Jean Monnet din Bucureşti. Câteva zeci de elevi au ieşit în curtea şcolii, pentru a protesta faţă de demiterea conducerii.

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza timp de un an activitatea unităţii de învăţământ, a declarat pentru agenţia Mediafax ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Raportul Corpului de Control al MECTS la liceul Jean Monnet indică mai multe nereguli, pornind de la registre privind evidenţele şedinţelor Consiliului de Administraţie, aprobarea de transfer a elevilor, lipsa proiectelor privind combaterea violenţei, gestionarea situaţiei de criză.

Rezultatele controlului au arătat lipsa unei comisii şi a unor strategii pentru reducerea abandonului şi a absenteismului şcolar. Şedinţe în care figurau unii profesori, dar semnau alţii, şedinţe validate fără cvorum, dosare incompatibile de transfer ale elevilor, absenţe nesancţionate şi nesemnalate părinţilor sunt nereguli găsite în urma controlului.

Corpul de Control al ministrului Educaţiei a început o anchetă la liceu la 21 noiembrie. Liceul Jean Monnet a fost implicat recent în mai multe scandaluri.

O elevă s-a prezentat, pe 3 noiembrie, la Secţia 1 de Poliţie, alături de părinţi, pentru a depune plângere împotriva profesorului de sport Dan Octavian Vişan. Profesorul a fost acuzat de viol.

 


×
Subiecte în articol: protest spontan Liceul Jean Monnet
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close