Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Oltchim: 20 de angajaţi ai combinatului au anunţat că au declanşat greva foamei

Protest spontan la Oltchim: 20 de angajaţi ai combinatului au anunţat că au declanşat greva foamei

Protest spontan la Oltchim: 20 de angajaţi ai combinatului au anunţat că au declanşat greva foamei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Feb 2013   •   13:24

Aproximativ 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim protestează, marţi, în faţa unităţii, iar 20 de salariaţi au anunţat că au declanşat greva foamei, după ce din cauza lipsei de materie primă a fost oprită activitatea în cele trei secţii unde producţia fusese reluată în noiembrie 2012.
   
Protestul are loc în faţa pavilionului administrativ al combinatului Oltchim, unde oamenii scandează "Hoţii", "Vrem să muncim" şi cer ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a detensiona situaţia, transmite Mediafax.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Victoria" din SC Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, 20 de angajaţi au intrat în greva foamei, în faţa sediului societăţii fiind montate corturi în care stau greviştii foamei.
   
"Un număr de 24 de persoane şi-au dat acordul astăzi (marţi - n.r.) ca să intre în greva foamei. 20 au intrat deja în greva foamei, iar ceilalţi patru vor intra probabil de mâine (miercuri- n.r.). Oamenii nu mai cred în promisiuni. Cele trei secţii care reluaseră producţia şi-au întrerupt activitatea din lipsa materiei prime, banii pentru capitalul de lucru nu au venit şi sunt restanţe salariale. Situaţia combinatului este gravă, iar oamenii acuză că au fost minţiţi", a spus Corneliu Cernev.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
   
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Citeşte şi:

Combinatul Oltchim intră în insolvenţă. Instanţa a aprobat declanşarea procedurii


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close