Antena 3 CNN Actualitate PROTESTE VIOLENTE ÎN BUCUREŞTI! Jandarmii au trimis oamenii acasă, după ce i-au amenințat cu folosirea forței

PROTESTE VIOLENTE ÎN BUCUREŞTI! Jandarmii au trimis oamenii acasă, după ce i-au amenințat cu folosirea forței

PROTESTE VIOLENTE ÎN BUCUREŞTI! Jandarmii au trimis oamenii acasă, după ce i-au amenințat cu folosirea forței
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Ian 2012   •   14:15
A treia zi a de proteste la nivel naţional şi a doua în Bucureşti s-a încheiat cu o intervenţie în forţă a jandarmilor pentru a dispersa manifestanţii din Capitală. Dacă în celelalte oraşe ale ţării manifestările pro-Raed Arafat şi anti-Băsescu s-au desfășurat pașnic, în București lucrurile au luat o altă turnură în momentul în care jandarmii i-au forțat pe participanți să elibereze partea carosabilă. La miezul nopții, după mai multe incidente, jandarmii au anunțat și apoi au intervenit în forță pentru a trimite oamenii la casele lor.

Iată filmul celei de-a treia zi de proteste:

Update 00:00 - Jandarmii anunţă protestatarii că trebuie să plece din Piaţa Universităţii. "Vă rugăm să părăsiţi Piaţa, vom folosi forţa". Manifestanţii nu dau semne că vor să plece, cel puţin nu paşnic. 

Update 23:40 -
  Jandarmii au ridicat 29 de persoane
dintre protestatari, după ce acestea au aruncat cu obiecte contondente şi au tulburat ordinea publică. Ele au fost scoase din zona de protest.

Cele 29 de persoane au aruncat cu obiecte contondente şi au tulburat ordinea publică, potrivit lui Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Update 23:15 -
Un operator al Antena 3 a fost rănit în timpul protestelor, după ce a fost lovit de o cărămidă aruncată în busculada creată.

Echipajele Ambulanţei Bucureşti şi SMURD au intervenit pentru îngrijirea medicală a 20 de persoane. Dintre acestea, cinci sunt jandarmi, conform Mediafax.

Cele 20 de cazuri au fost înregistrate de SMURD şi Ambulanţă până la ora 23:15. Alte trei persoane au primit prim-ajutor, după ce au inhalat gaze lacrimogene.

URMĂREŞTE PROTESTELE AICI
 


Update 22:30 -
Protestatarii s-au mutat pe Bulevardul Regina Elisabeta, pentru a învălui jandarmii. Forţele de ordine folosesc scuturile pentru a se apăra de protestatari. Conform corespondentului Antena 3, Simona Boţog, forţele de ordine au început să reţină din protestatari.

Unul dintre operatorii Antena 3 a fost rănit în busculada creată. Un echipaj al Ambulanţei l-a preluat pe acesta, pentru îngrijri medicale.


Update 22:10
- Jandarmii încearcă la această oră să deblocheze Piaţa Universităţii, blocată de circa patru ore. Echipajele din zonă au fost suplimentate. Conform aceleiaşi surse, sunt circa 2.000 de oameni care protestează în centrul Bucureştiului, conform Mediafax.

Jandarmii s-au regrupat şi
echipele au fost suplimentate.

Update 21:30
- Jandarmii au dat drumul circulaţiei, pentru o scurtă perioadă de timp. Protestatarii au profitat de ruptură în cordonul format şi au ocupat din nou Piaţa Universităţii. Oamenii strigă "Libertate!" şi "Jos Băsescu!"

Forţele de ordine folosesc gaze lacrimogene. Mai mulţi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a calma spiritele.


"S-a folosit forţa pentru degajarea carosabilului întrucât asupra jandarmilor s-au exercitat acte de violenţă. În timpul acţiunii de degajare a părţii carosabile, un alt jandarm a fost rănit de manifestanţi. Jandarmii au folosit forţa fizică şi materialele din dotare după somaţiile legale", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.


URMĂREŞTE PROTESTELE AICI
 


Update 20:50
- Protestatarii s-au luat la bătaie cu jandarmii în Piaţa Universităţii. Mai mulţi jandarmi şi protestatari au fost răniţi în ciocniri. Cinci persoane au fost rănite, din care trei au fost transportate de urgenţă la spital.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, jandarmii s-au echipat cu căşti de protecţie şi cagule, după ce unul dintre colegii lor a fost lovit la cap.

De asemenea, conform jandarmilor, unii dintre protestatari fac parte din galeriile sportive şi sunt deja în baza de date a Jandarmeriei ca având antecedente în organizarea de manifestări violente.

Carosabilul a fost din nou ocupat, după ce anterior fusese eliberat de jandarmi.

URMĂREŞTE PROTESTELE AICI


Update 19:40 - Un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor. Numărul jandarmilor a fost suplimentat şi se pregăteşte o intervenţie în forţă.

O femeie a leşinat în timpul protestului de la Universitate, ea fiind prinsă între manifestanţi şi jandarmii care încercau să-i readucă pe oameni pe trotuar, pentru a debloca traficul rutier.

Femeia a fost scoasã din rândul protestatarilor, fiindu-i acordate primele îngrijiri de către alte persoane, în aşteptarea ambulanţei.
 


Update 19:30
- Protestatarii s-au întors de la Palatul Cotroceni la Universitate. Jandarmii au primit ordin de a interveni în forţă şi au format un cordon în jurul oamenilor. Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost eliberat iar oamenii au fost împinşi pe trotuar.

Update 19:00
- Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni şi scandează "Ieşi afară, javră ordinară!", "Hoţii!" şi "Demisia!"

Update 18:00 - Conform corespondentului Antena 3, Petre Nechita, Bulevardul Nicolae Bălcescu este blocat. O parte din protestatari au reuşit să plece însoţiţi de jandarmi, spre Palatul Cotroceni. Ceialalţi au hotărât să rămână în Piaţa Universităţii, pentru a protesta.

Pe străzile din zona Universităţii sunt alte forţe de ordine şi există posibilitatea ca jandarmii să intervină în forţă.

URMĂREŞTE LIVE PROTESTELE AICI
 


Update 17:00 - Circa o mie de persoane sunt prezente, în continuare, în Piaţa Universităţii, unde protestează faţă de regimul lui Traian Băsescu. Circa 250 de oameni protestează, la această oră şi în Constanţa.

Mitingul de la Sibiu, la care au participat câteva zeci de persoane, s-a încheiat, după circa două ore în care protestatarii au participat la un marş prin centrul oraşului.

În Cluj Napoca, mai multe sute de persoane scandează "Ghici, ghicitoarea mea, oare populaţia cât va mai rezista!". Oamenii protestează de mai multe ore.

Update 15:00 - Mii de persoane protestează la această oră în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Timişoara, Craiova, Drobeta Turnu Severin.



Update 14:30 - Corespondentul Antena 3, Petre Nechita, a relatat în direct că s-au adunat câteva sute de oameni în Piaţa Universităţii, că aceştia au venit cu bannere, pe care stă scris „Pentru dreptate şi onoare nu avem nevoie de autorizaţie” şi că protestul este paşnic.

De asemenea, au fost montate garduri, iar jandarmii au creat dispozitive de siguranţă.

În Cluj, peste 100 de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de Traian Băsescu dar şi susţinerea pentru Raed Arafat, conform corespondentului Ionela Lucan.

Totodată, în Craiova, mai multe zeci de persoane s-au adunat în mijlocul oraşului pentru aceleaşi cauze.

Bucureştenii continuă să-şi arate solidaritatea faţă de Raed Arafat. După protestele ample de ieri seară, oamenii încep să se adune în Piaţa Universităţii. Aici sunt câteva zeci de persoane care protestează paşnic.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv pentru a-l susţine pe Raed Arafat şi SMURD- ul. Zeci de taximetrişti şi şoferi din Deva au mărşăluit prin oraş. Oamenii s-au mobilizat şi pe reţelele de socializare.

Zeci de oameni au ieşi pe străzile din Deva pentru a-şi arăta susţinerea pentru fondatorul SMURD, Raed Arafat. Protestatarii au plecat spre Prefectură, au trecut prin faţa sediului PDL şi au mers spre sediul Asociaţiei Salvital, care coordonează activitatea SMURD în Hunedoara.

La Cluj, circa 50 de oameni s-au adunat în centrul oraşului, pentru a-l susţine pe Raed Arafat, dar şi pentru a protesta împotriva regimului Traian Băsescu.

De asemenea, mai multe zeci de persoane s-au adunat şi în Constanţa şi Timişoara pentru aceleaşi motive.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close