x close

Fii alături de noi!

Protestul anti-Băsescu din Piaţa Universităţii s-a încheiat fără incidente majore

de M.Z.   •   A.M.P   •   L.D.   •   21 Aug 2012   •   13:16 Comenteaza
Protestul anti-Băsescu din Piaţa Universităţii s-a încheiat fără incidente majore 525
Foto: Agerpres
Update 00.00- Protestul de marţi seară din Piaţa Universităţii din Capitală s-a încheiat fără să se înregistreze incidente majore. Forţele de ordine nu au intervenit în forţă pentru deblocarea traficului din zonă.

Update 22.30-
Iluminatul public din zona Universitate a fost oprit pentru câteva minute. Protestatarii au suspectat că jandarmii aveau să intervină în forţă pentru a debloca traficul. 

VEZI AICI IMAGINI LIVE DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII DIN CAPITALĂUpdate 21.20-
Un grup al protestatarilor din Piaţa Universităţii a rupt gardurile de la marginea trotuarului şi a ocupat carosabilul. Jandarmii aflaţi în zonă pentru asigurarea ordinii s-au aşezat în dispozitiv şi sunt pregătiţi să intervină pentru a-i aduce înapoi pe trotuar. Traficul în zonă este deviat.

Update 19.35 -
Protestatarii afişează pancarte cu mesaje anti-Băsescu: 'Iar ne-a numărat Roberta', '7,4 milioane de români au ales: Traiane, du-te, du-te!', 'Tu nu mă reprezinţi, eu nu te vreau. Conştientizează!'.
   
Nemulţumirea oamenilor se reflectă şi în scandări: 'Jos Băsescu, lângă Ceauşescu!' sau 'Ruşine, ruşine să vă fie!'.
 

Update 19.10 -
Realizatorul "În gura presei" , Mircea Badea, a ajuns din nou în Piaţa Universităţii, scandând alături de celelalte sute de protestatari: "Jos Băsescu!"
Foto: Agerpres

Update 17.45
- Câteva sute de oameni protestează, marţi după amiază, în Piaţa Universităţii din Capitală cerând plecarea lui Traian Băsescu de la putere. Oamenii sunt nemulţumiţi de verdictul magistraţilor CCR şi cer validarea referendumului.
 

Update 14.45
- Peste 200 de persoane care au protestat, marţi, în faţa sediului Curţii Constituţionale s-au mutat în Piaţa Universităţii, după ce, Curtea Constituţională a decis că referendumul pentru demiterea preşedintelui nu este valabil şi Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.Aceştia au plecat din faţa sediului Curţii Constituţionale după aproximativ patru ore de protest, după finalizarea şedinţei CC în care s-a constatat că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil, astfel că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

"Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum" a spus unul dintre protestatari.

Update 13.05 - Cele câteva sute de români strânse marţi în faţa Curţii Constituţionale au anunţat că vor pleca spre Piaţa Universităţii ca să protesteze şi acolo, după ce CCR a decis că rezultatul referendumului din 29 iulie este invalid.

Update 11.45
- Numărul protestatarilor care au venit, marţi, în faţa sediului Curţii Constituţionale pentru a cere validarea referendumului a ajuns la aproximativ 200, aceştia scandând "Validare", "Băsescu, nu uita, România nu-i a ta", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Libertate", informează Mediafax.
_________________________________________________

Câteva zeci de oameni s-au adunat, marţi dimineaţă, să protesteze în faţa sediului Curţii Constituţionale. Ei cer judecătorilor să valideze referendumul din 29 iulie şi ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să fie demis.

Protestatarii au venit în faţa sediului Curţii Constituţionale începând cu ora 9.30 şi scandează "Validare", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Băsescu, trădător".

Aceştia au mai multe pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu, precum "Marinare nu uita, puşcăria-i casa ta", "Vrem altfel de preşedinte", Băsescu suspendat ca Saddam Hussein". De asemenea, unii dintre protestatari au şi portavoci, de la care strigă lozinci împotriva lui Traian Băsescu.

Protestul are loc într-o zonă delimitată cu garduri de protecţie, fiind supravegheaţi de jandarmi. Pichetul este autorizat de Primăria Capitalei până la ora 11.00.

Mai mult decât atât, într-o petiţie pe internet, sute de oameni cer ca şedinţa în care CCR va decide soarta referendumului să fie transmisă în direct de către televiziuni. Semnatarii susţin că televizarea şedinţei va elimina orice suspiciune despre modul în care va fi luată decizia.

Organizatorii mitingului ameninţă că vor continua să protesteze şi în zilele următoare.

Un alt protest în faţa sediului CC a fost autorizat de Primăria Capitalei pentru marţi, între orele 15.00 şi 19.30, organizatorii spunând că autorizaţia este pentru 400 de persoane.

Curtea Constituţională urmează să se pronunţe astăzi asupra referendumului din 29 iulie, de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit legii, e nevoie de o majoritate de 6 voturi dintr-un total de 9 judecători.

Judecătorul Tudorel Toader a declarat, la intrarea în sediul CCR, că decizia judecătorilor ar putea fi amânată. 

Cine sunt cei nouă judecători care decid soarta României

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI.

Noile date cetralizate de MAI elimină de pe listele electrorale permanente peste 34.000 de români decedaţi între timp. Sunt semne de întrebare şi asupra celor 500.000 de oameni fără cărţi de identitate şi a celor 3 milioane de cetăţeni românii care locuiesc în alte state.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente.
  
poza

High Tech

Probleme pentru sonda New Horizons aflată pe drum spre Pluto

Specialiști în IT și tehnicieni ai NASA lucrează duminică pentru a readuce la viață sonda New Horizons, aflată foarte aproape de ținta misiunii sale, planeta pitică Pluto, după ce a suferit o defecțiune la ...

05 Iul 2015  •  17:00

poza

Show

Paris Hilton, la un pas să facă infarct. Vezi aici ce a păţit blonda

Celebra Paris Hilton a fost la un pas de infarct din cauza unei farse puse la cale de producătorii unei emisiuni din Egipt. Vedeta cere acum daune în instanţă.Blondinei i s-a pus la cale o farsă care a lăsat-o cu...

01 Iul 2015  •  23:57

EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Meteo 05/07/2015

Horoscop

Special! Horoscopul săptămânii viitoare

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

sati