Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, după rezultatul anchetei "Mită în fotbal": N-am să înţeleg niciodată de ce DNA nu vrea să ancheteze marile probleme de corupţie din România

Radu Tudor, după rezultatul anchetei "Mită în fotbal": N-am să înţeleg niciodată de ce DNA nu vrea să ancheteze marile probleme de corupţie din România

Radu Tudor, după rezultatul anchetei "Mită în fotbal": N-am să înţeleg niciodată de ce DNA nu vrea să ancheteze marile probleme de corupţie din România
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   13:06

Analistul politic Radu Tudor s-a declarat convins că rezultatul anchetei "Mită în fotbal" publicat de Antena 3 "este lămuritor în privinţa personajelor", însă spune că nu înţelege de ce DNA nu vrea să ancheteze marile probleme de corupţie din România.

"Eu sunt ferm convins că acest contract pentru această importanţă audientă este lămuritor în privinţa personajelor şi a numelor care apar în acest comunicat. (...) Vor înţelege exact care este miza şi importanta pumnului în gură pe care instituţiile de forţă ale lui Băsescu vrea să îl pună Antenei 3.

N-am să înţeleg niciodată de ce DNA nu vrea sub nicio formă să ancheteze marile probleme de corupţie din România, acolo sunt vehiculate sute, zeci de milioane de euro, şi se concentrează în ultimii ani pe anchetarea celor care votează împotriva lui Traian Băsescu, anchetarea celor care organizează un referendum împotriva lui Traian Băsescu şi a celor care îşi permit să critice regimul Băsescu - şi aici mă refer în primul rând la Antena 3", a declarat, joi, analistul Radu Tudor, după ce postul TV a publicat rezultatele investigaţiei "Mită în fotbal".

"E atât de transparentă această acţiune, e vizibilă protecţia care le e oferită celor care au falimentat instituţii de stat", a adăugat Tudor.

Intact Media Group a dat publicităţii, joi, o scrisoare deschisă privind rezultatele investigaţiei jurnalistice "Mită în fotbal".

Documentul, care poate fi găsit în varianta sa integrală aici, face dovada faptului că intre conducerile LPFşi RCS - RDS au avut loc tranzacţii financiare în afara legii.

Investigaţia arată clar că în ziua în care RCS - RDS a plătit sumele din contractul privind drepturile de televizare a Ligii Întâi de fotbal, firma de cablu plătea unei societăţi a şefului LPF, Dumitru Dragomir, aproape două milioane de euro.

Conform unei clauze ciudate, rar întâlnită în contractele comerciale, cuprinse în contractul dintre RCS şi BODU SRL, firma de cablu nu putea sub nicio formă să recupereze banii de la societatea lui Dragomir, societate organizatoare de nunţi, chiar dacă firma şefului LPF încălca prevederile contractuale.

Mai mult, potrivit scrisorii deschise a Intact Media Group, legătura nepotrivită dintre Dumitru Dragomir şi RCS este dovedită şi de implicarea în contractul cu LPF a unei alte firme controlată de acţionarii firmei de cablu.

Această firmă, Tour Imex, a preluat creanţa de la LPF şi s-a îndreptat împotriva Antena 1.

Acţionarii acestei firme sunt Ioan Bendei, denunţătorul în dosarul lui Sorin Alexandrescu, şi o firmă olandeză, acţionar, la rândul ei, în RCS - RDS.


×
Subiecte în articol: radu tudor Ioan Bendei Miticã Dragomir
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close